Het relatief kleine Belgische Inttos breidt zijn activiteiten uit naar het Afrikaanse continent. 'Soulco' doet dat onder meer via twee ex-filialen van Siemens Enterprise Communications (SEN).

Inttos (wat staat voor International Telecom Operators Services) uit Grimbergen is gespecialiseerd in de operationele dienstverlening aan Belgische telecomoperatoren. Het bedrijf wil zich nu op het Afrikaanse continent gaan profileren als een leverancier van ict-diensten onder de naam Soulco - geleid vanuit België.

Het bedrijf gaat dat onder meer doen via twee filialen die het van Siemens Enterprise Communications overnam. Het gaat om een kantoor in Algiers (Algerije) en Nairobi (Kenia). Vanuit Algerije stappen er zo'n 15 en vanuit Kenia zo'n 20 SEN-mensen over naar Soulco. Ook vanuit België zijn er acht SEN-medewerkers die zich voortaan focussen op Soulco. "Zij zullen zich met name bezig houden met de complexe projecten", zegt Vincent Simonart, ceo van Siemens Enterprise Communications Belux.

Tony Verbeke - ooit nog general manager bij Siemens Comm - zetelt in de raad van bestuur van Soulco. Het bedrijf wordt geleid door Jan Ghys. Vincent Simonart vergelijkt het verhaal met TelelinQ dat in België via Newtel en Siecom de SEN-producten en -oplossingen verkoopt. "Eigenlijk hebben we hier net dezelfde werkwijze gehanteerd en ligt dit in de lijn van de strategie om steeds meer naar indirecte verkoop te gaan."

Het relatief kleine Belgische Inttos breidt zijn activiteiten uit naar het Afrikaanse continent. 'Soulco' doet dat onder meer via twee ex-filialen van Siemens Enterprise Communications (SEN). Inttos (wat staat voor International Telecom Operators Services) uit Grimbergen is gespecialiseerd in de operationele dienstverlening aan Belgische telecomoperatoren. Het bedrijf wil zich nu op het Afrikaanse continent gaan profileren als een leverancier van ict-diensten onder de naam Soulco - geleid vanuit België. Het bedrijf gaat dat onder meer doen via twee filialen die het van Siemens Enterprise Communications overnam. Het gaat om een kantoor in Algiers (Algerije) en Nairobi (Kenia). Vanuit Algerije stappen er zo'n 15 en vanuit Kenia zo'n 20 SEN-mensen over naar Soulco. Ook vanuit België zijn er acht SEN-medewerkers die zich voortaan focussen op Soulco. "Zij zullen zich met name bezig houden met de complexe projecten", zegt Vincent Simonart, ceo van Siemens Enterprise Communications Belux. Tony Verbeke - ooit nog general manager bij Siemens Comm - zetelt in de raad van bestuur van Soulco. Het bedrijf wordt geleid door Jan Ghys. Vincent Simonart vergelijkt het verhaal met TelelinQ dat in België via Newtel en Siecom de SEN-producten en -oplossingen verkoopt. "Eigenlijk hebben we hier net dezelfde werkwijze gehanteerd en ligt dit in de lijn van de strategie om steeds meer naar indirecte verkoop te gaan."