Volgend jaar spenderen bedrijven wereldwijd gemiddeld 1,53 procent meer aan software, concludeert analistenkantoor Gartner uit een bevraging.

Gartner vroeg aan 1000 it-verantwoordelijken of in 2010 hun it-budget zou stijgen, dalen of hetzelfde zou blijven. 30 procent van de bedrijven in Azië ging voor stijgen, 28 procent in Noord-Amerika en 25 procent in EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika).

Specifiek voor software is er in EMEA een (erg lichte) stijging van 0,4 procent te noteren. In Zuid-Amerika is dat +2,5 procent en in Azië zelfs +4,3 procent. In Noord-Amerika gaan de softwareuitgaven wel nog achteruit met 2 procent.

Zowat 37 procent van de ict-budgetten gaat trouwens op aan infrastructuur (telecom, netwerken, pc's en helpdesk). Daar zijn volgens Gartner nog kostenbesparingen mogelijk. Klanten kunnen de vrijgekomen centen investeren in applicaties die innovatie stuwen en zo de concurrentiepositie verbeteren.

Volgend jaar spenderen bedrijven wereldwijd gemiddeld 1,53 procent meer aan software, concludeert analistenkantoor Gartner uit een bevraging. Gartner vroeg aan 1000 it-verantwoordelijken of in 2010 hun it-budget zou stijgen, dalen of hetzelfde zou blijven. 30 procent van de bedrijven in Azië ging voor stijgen, 28 procent in Noord-Amerika en 25 procent in EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika). Specifiek voor software is er in EMEA een (erg lichte) stijging van 0,4 procent te noteren. In Zuid-Amerika is dat +2,5 procent en in Azië zelfs +4,3 procent. In Noord-Amerika gaan de softwareuitgaven wel nog achteruit met 2 procent. Zowat 37 procent van de ict-budgetten gaat trouwens op aan infrastructuur (telecom, netwerken, pc's en helpdesk). Daar zijn volgens Gartner nog kostenbesparingen mogelijk. Klanten kunnen de vrijgekomen centen investeren in applicaties die innovatie stuwen en zo de concurrentiepositie verbeteren.