Het was een computerexpert van het bedrijfje Software Craftsmanship Turkey die op Twitter liet weten dat het mogelijk is om in het besturingssysteem te geraken door met een zogenoemde root-account zonder wachtwoord in te loggen. Hierdoor kan een gebruiker belangrijke instellingen en wachtwoorden veranderen en zelfs de controle over de computer overnemen.

Apple zegt dat het aan een update werkt en raadt gebruikers voorlopig aan een apart wachtwoord voor de root-account in te stellen, tot de patch er is. Het computerbedrijf staat er om bekend de beveiliging van producten meestal goed op orde te hebben. (EB/ANP)

Het was een computerexpert van het bedrijfje Software Craftsmanship Turkey die op Twitter liet weten dat het mogelijk is om in het besturingssysteem te geraken door met een zogenoemde root-account zonder wachtwoord in te loggen. Hierdoor kan een gebruiker belangrijke instellingen en wachtwoorden veranderen en zelfs de controle over de computer overnemen.Apple zegt dat het aan een update werkt en raadt gebruikers voorlopig aan een apart wachtwoord voor de root-account in te stellen, tot de patch er is. Het computerbedrijf staat er om bekend de beveiliging van producten meestal goed op orde te hebben. (EB/ANP)