Geheime codes hoeven niet vaak meer gekraakt te worden, maar cybercriminaliteit komt des te meer voor. In september 2018 kunnen de eerste honderd studenten instromen.

De nieuwe school is bedoeld voor getalenteerde 16- tot 18-jarige studenten en komt naast het National Museum of Computing, dat al op de historische plek staat.

Bletchley Park raakte bekend omdat de bekende code-analyticus Alan Turing er onder meer werkte. Hij wist de geheime codes van vijand nazi-Duitsland te ontcijferen, zoals de beruchte 'onkraakbare' enigma-code, waarmee er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. (ANP)

Geheime codes hoeven niet vaak meer gekraakt te worden, maar cybercriminaliteit komt des te meer voor. In september 2018 kunnen de eerste honderd studenten instromen.De nieuwe school is bedoeld voor getalenteerde 16- tot 18-jarige studenten en komt naast het National Museum of Computing, dat al op de historische plek staat.Bletchley Park raakte bekend omdat de bekende code-analyticus Alan Turing er onder meer werkte. Hij wist de geheime codes van vijand nazi-Duitsland te ontcijferen, zoals de beruchte 'onkraakbare' enigma-code, waarmee er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. (ANP)