Galileo moet het Europese antwoord worden op het Amerikaanse GPS-systeem. Oorspronkelijk was het hoofdkwartier van Galileo in Londen gevestigd, maar de locatie werd naar Madrid verplaatst. België had er zich ook kandidaat voor gesteld.

De Financial Times meldt dat Groot-Brittannië het geld terug wil dat het al heeft meebetaald aan het Galileo-project dat bij elkaar 10 miljard euro kost. Londen heeft ongeveer 1,4 miljard geïnvesteerd.

De Europese Commissie is al begonnen met het uitsluiten van Britse bedrijven en Groot-Brittannië van bepaalde informatie. Volgens de Britse minister van Handel, Greg Clark, bedreigt dat de samenwerking op het gebied van veiligheid.

Galileo moet het Europese antwoord worden op het Amerikaanse GPS-systeem. Oorspronkelijk was het hoofdkwartier van Galileo in Londen gevestigd, maar de locatie werd naar Madrid verplaatst. België had er zich ook kandidaat voor gesteld.De Financial Times meldt dat Groot-Brittannië het geld terug wil dat het al heeft meebetaald aan het Galileo-project dat bij elkaar 10 miljard euro kost. Londen heeft ongeveer 1,4 miljard geïnvesteerd.De Europese Commissie is al begonnen met het uitsluiten van Britse bedrijven en Groot-Brittannië van bepaalde informatie. Volgens de Britse minister van Handel, Greg Clark, bedreigt dat de samenwerking op het gebied van veiligheid.