Het lek in Flash, dat vooral gebruikt wordt om filmpjes te bekijken en spelletjes te spelen, kwam aan het licht na een cyberaanval vorige week op een omstreden Italiaans bedrijf, Hacking Team. Dat helpt inlichtingendiensten met internetspionage. De aanvallers brachten interne e-mails, codes, klantenlijsten en andere gegevens naar buiten.

Toen onderzoekers de informatie bestudeerden, zagen ze het gat in Flash. Dankzij het lek in de beveiliging kunnen kwaadwillenden een computer laten vastlopen. Vervolgens kunnen ze de controle helemaal overnemen.

Het risico bestaat dat hackers massaal gebruikmaken van het lek voordat de makers van Flash het weten te dichten, aldus Symantec.

(Belga/MI)

Het lek in Flash, dat vooral gebruikt wordt om filmpjes te bekijken en spelletjes te spelen, kwam aan het licht na een cyberaanval vorige week op een omstreden Italiaans bedrijf, Hacking Team. Dat helpt inlichtingendiensten met internetspionage. De aanvallers brachten interne e-mails, codes, klantenlijsten en andere gegevens naar buiten. Toen onderzoekers de informatie bestudeerden, zagen ze het gat in Flash. Dankzij het lek in de beveiliging kunnen kwaadwillenden een computer laten vastlopen. Vervolgens kunnen ze de controle helemaal overnemen. Het risico bestaat dat hackers massaal gebruikmaken van het lek voordat de makers van Flash het weten te dichten, aldus Symantec.(Belga/MI)