Belgacom bevestigt dat de algemene directie van de mededinging sinds dinsdag bezig is met een huiszoeking in de hoofdzetel.

Het onderzoek is een gevolg van beschuldigingen van Mobistar en KPN over de wholesalediensten voor DSL, waarvoor Belgacom ongeoorloofde manieren zou gehanteerd hebben op z'n concurrenten de pas af te snijden. De mededingingsautoriteit zoekt daarvoor eventuele bewijzen of sporen. "Als er geen bewijzen zijn zal een onderzoek immers stopgezet worden", luidt het bij de Raad voor de Mededinging.

Belgacom zegt z'n medewerking te verlenen aan het onderzoek. Na de inspectie ter plaatse moet de Algemene directie voor de Mededinging het dossier verder onderzoeken. Vervolgens kan het Auditoraat een voorstel van beslissing voorleggen aan de Raad voor de Mededinging. Op dat moment zal Belgacom het eigen standpunt ten volle kunnen verdedigen. "Deze procedure kan meerdere jaren in beslag nemen", klinkt het nog.

Belgacom bevestigt dat de algemene directie van de mededinging sinds dinsdag bezig is met een huiszoeking in de hoofdzetel. Het onderzoek is een gevolg van beschuldigingen van Mobistar en KPN over de wholesalediensten voor DSL, waarvoor Belgacom ongeoorloofde manieren zou gehanteerd hebben op z'n concurrenten de pas af te snijden. De mededingingsautoriteit zoekt daarvoor eventuele bewijzen of sporen. "Als er geen bewijzen zijn zal een onderzoek immers stopgezet worden", luidt het bij de Raad voor de Mededinging. Belgacom zegt z'n medewerking te verlenen aan het onderzoek. Na de inspectie ter plaatse moet de Algemene directie voor de Mededinging het dossier verder onderzoeken. Vervolgens kan het Auditoraat een voorstel van beslissing voorleggen aan de Raad voor de Mededinging. Op dat moment zal Belgacom het eigen standpunt ten volle kunnen verdedigen. "Deze procedure kan meerdere jaren in beslag nemen", klinkt het nog.