In heel Europa hebben politieagenten invallen en arrestaties verricht.

Na heel wat geruchten op het internet heeft Tine Hollevoet, woordvoerster van de Belgische federale politie, bevestigd dat er in heel Europa, ook in België, een grootschalige actie is gehouden tegen internetpiraterij. Er zijn aanhoudingen, doorzoekingen en inbeslagnames uitgevoerd in veertien Europese landen.

De actie richtte zich tegen een aantal zogenoemde 'release groepen'. Die hebben als doel om zo snel mogelijk illegale digitale kopieën van nieuwe entertainmentproducten (films, games, muziek) te maken en via het internet te verspreiden. De actie zou al twee jaar zijn voorbereid door de Federal Computer Crime Unit, in samenwerking met internationale politiediensten.

Het parket van Brussel houdt vandaag een persconferentie om meer toelichting te verschaffen bij de zaak.

In heel Europa hebben politieagenten invallen en arrestaties verricht. Na heel wat geruchten op het internet heeft Tine Hollevoet, woordvoerster van de Belgische federale politie, bevestigd dat er in heel Europa, ook in België, een grootschalige actie is gehouden tegen internetpiraterij. Er zijn aanhoudingen, doorzoekingen en inbeslagnames uitgevoerd in veertien Europese landen. De actie richtte zich tegen een aantal zogenoemde 'release groepen'. Die hebben als doel om zo snel mogelijk illegale digitale kopieën van nieuwe entertainmentproducten (films, games, muziek) te maken en via het internet te verspreiden. De actie zou al twee jaar zijn voorbereid door de Federal Computer Crime Unit, in samenwerking met internationale politiediensten. Het parket van Brussel houdt vandaag een persconferentie om meer toelichting te verschaffen bij de zaak.