Het zakenmagazine Fortune kreeg een brief in handen die deze technologiebedrijven, samen met nog een hele rist andere ondernemingen, opgesteld hebben aan het adres van het Hooggerechtshof.

Dit document werd opgemaakt naar aanleiding van een rechtszaak bij het Hooggerechtshof over 'propositie 8', een wetsvoorstel om het homohuwelijk weer te verbieden in Californië.

Mits een verbod zouden een groot aantal potentiële werknemers moeilijker in dienst te nemen zijn door bedrijven uit Californië, aldus Apple en co.

Nog tientallen anderen - waaronder 70 prominente republikeinen onder wie ook Meg Whitman van HP - keerden zich openlijk tegen het verbod op het homohuwelijk.

Het zakenmagazine Fortune kreeg een brief in handen die deze technologiebedrijven, samen met nog een hele rist andere ondernemingen, opgesteld hebben aan het adres van het Hooggerechtshof. Dit document werd opgemaakt naar aanleiding van een rechtszaak bij het Hooggerechtshof over 'propositie 8', een wetsvoorstel om het homohuwelijk weer te verbieden in Californië. Mits een verbod zouden een groot aantal potentiële werknemers moeilijker in dienst te nemen zijn door bedrijven uit Californië, aldus Apple en co. Nog tientallen anderen - waaronder 70 prominente republikeinen onder wie ook Meg Whitman van HP - keerden zich openlijk tegen het verbod op het homohuwelijk.