Vandaag moeten 32 verdachten van een grootschalige belastingfraude in de telecomsector voor de Antwerpse raadkamer verschijnen. Onder hen ook bedrijven als KPN (Versatel, dat eigenlijk al verkocht is aan Mobistar), Verizon en Colt.

Dat schrijft de krant De Tijd. Het onderzoek ging in 2005 van start. Dat spitste zich toe op mogelijke fraudecircuits achter de vele belwinkels in de stad. Dat leverde al snel resultaat op. Er waren zelfs aanwijzingen dat de telecomoperatoren bewust een oogje dichtknepen voor verdachte praktijken. Er zou op die manier voor miljoenen euro's aan btw zijn ontdoken.

De Tijd schrijft dat 'volgens eigen informatie' de betrokken telecombedrijven al regelingen getroffen hebben met de fiscus. Ook hier zou het gaan over miljoenen euro's.

Vandaag moeten 32 verdachten van een grootschalige belastingfraude in de telecomsector voor de Antwerpse raadkamer verschijnen. Onder hen ook bedrijven als KPN (Versatel, dat eigenlijk al verkocht is aan Mobistar), Verizon en Colt. Dat schrijft de krant De Tijd. Het onderzoek ging in 2005 van start. Dat spitste zich toe op mogelijke fraudecircuits achter de vele belwinkels in de stad. Dat leverde al snel resultaat op. Er waren zelfs aanwijzingen dat de telecomoperatoren bewust een oogje dichtknepen voor verdachte praktijken. Er zou op die manier voor miljoenen euro's aan btw zijn ontdoken. De Tijd schrijft dat 'volgens eigen informatie' de betrokken telecombedrijven al regelingen getroffen hebben met de fiscus. Ook hier zou het gaan over miljoenen euro's.