Meer dan een op drie werknemers zou zijn gsm verkiezen boven zijn portemonnee, autosleutels, laptop of mp3-speler, wanneer ze een dag lang het huis zouden moeten verlaten en slechts één item mogen meenemen.

Dat blijkt uit een onderzoek van IDC in opdracht van Nortel. Meer dan 38 procent van de 2.367 ondervraagden zegt dat het zijn gsm zou meenemen, terwijl minder dan 30 procent zijn portemonnee verkiest. Nortel bestelde het onderzoek echter in de eerste plaats om na te gaan hoeveel werkende mensen als 'hyperconnected people' gedefinieerd kunnen worden. Dat bleek uiteindelijk 16 procent van de ondervraagden te zijn.

Hypergeconnecteerde mensen zijn mensen die minstens zeven (!) toestellen zoals gsm's en laptops gebruiken voor zowel werk als persoonlijke doeleinden. Daarnaast zijn ze ook fervente gebruikers van minstens negen toepassingen zoals instant messaging, webconferencing- en e-mailsoftware, of social networking sites zoals Facebook.

Het land met de meeste hypergeconnecteerde mensen, blijkt China te zijn. Canada en de Verenigde Arabische Emiraten bengelen onderaan het klassement.

Meer dan een op drie werknemers zou zijn gsm verkiezen boven zijn portemonnee, autosleutels, laptop of mp3-speler, wanneer ze een dag lang het huis zouden moeten verlaten en slechts één item mogen meenemen. Dat blijkt uit een onderzoek van IDC in opdracht van Nortel. Meer dan 38 procent van de 2.367 ondervraagden zegt dat het zijn gsm zou meenemen, terwijl minder dan 30 procent zijn portemonnee verkiest. Nortel bestelde het onderzoek echter in de eerste plaats om na te gaan hoeveel werkende mensen als 'hyperconnected people' gedefinieerd kunnen worden. Dat bleek uiteindelijk 16 procent van de ondervraagden te zijn. Hypergeconnecteerde mensen zijn mensen die minstens zeven (!) toestellen zoals gsm's en laptops gebruiken voor zowel werk als persoonlijke doeleinden. Daarnaast zijn ze ook fervente gebruikers van minstens negen toepassingen zoals instant messaging, webconferencing- en e-mailsoftware, of social networking sites zoals Facebook. Het land met de meeste hypergeconnecteerde mensen, blijkt China te zijn. Canada en de Verenigde Arabische Emiraten bengelen onderaan het klassement.