Het Marokkaanse Wafacash, een filiaal van de Attijariwafa Bank, en BICS, een filiaal van Belgacom, lanceren een corridor voor geldtransfers tussen België en Marokko.

Dat hebben ze donderdag bekendgemaakt.

Mensen in België zullen daardoor via hun gsm geld kunnen overmaken naar familie of vrienden in Marokko, die het geld er vervolgens incasseren bij een van de 500 Wafacash-agentschappen.

De mogelijkheid om geld over te maken via gsm bestaat volgens BICS ondertussen twee jaar. Vandaag kan dit onderling door inwoners van het Verenigd Koninkrijk, Ghana, Marokko, de Filipijnen en België.

Het Marokkaanse Wafacash, een filiaal van de Attijariwafa Bank, en BICS, een filiaal van Belgacom, lanceren een corridor voor geldtransfers tussen België en Marokko. Dat hebben ze donderdag bekendgemaakt. Mensen in België zullen daardoor via hun gsm geld kunnen overmaken naar familie of vrienden in Marokko, die het geld er vervolgens incasseren bij een van de 500 Wafacash-agentschappen. De mogelijkheid om geld over te maken via gsm bestaat volgens BICS ondertussen twee jaar. Vandaag kan dit onderling door inwoners van het Verenigd Koninkrijk, Ghana, Marokko, de Filipijnen en België.