Ikea mag in sommige landen dan wel zélf mobiele operator spelen: in de gloednieuwe vestiging in Gent kun je niet eens bellen met je gsm.

"Mogen het ook grasgroene in plaats van vuurrode sierkussentjes zijn? Hoe heet dat bijzetmeubel nu weer? En hoe hoog mocht die boekenkast eigenlijk worden, lieverd?" Zulke telefoongesprekken zijn in Ikea-winkels al lang geen uitzondering meer, behalve dan in de vestiging in Gent.

De recent geopende winkel in Gent mag dan wel de meest groene, de grootste en de overzichtelijkste van het land zijn: bellen hoort er blijkbaar niet bij. Slechts een enkeling slaagt erin om te bellen, omdat er nauwelijks gsm-bereik van enige operator is.

Guido Coppens, zaakvoerder van Ikea Gent, geeft het probleem toe tegenover Het Nieuwsblad. De reden zou de aanzienlijke hoeveelheid beton zijn waaruit het gebouw voor een groot stuk opgetrokken is.

Ikea belooft ondertussen wel dat het probleem opgelost wordt. Zo komen er meer en betere binnenhuisantennes. Er zou ook al een studie besteld zijn die moet bepalen waar welke antennes precies moeten neergezet worden.

Ikea mag in sommige landen dan wel zélf mobiele operator spelen: in de gloednieuwe vestiging in Gent kun je niet eens bellen met je gsm. "Mogen het ook grasgroene in plaats van vuurrode sierkussentjes zijn? Hoe heet dat bijzetmeubel nu weer? En hoe hoog mocht die boekenkast eigenlijk worden, lieverd?" Zulke telefoongesprekken zijn in Ikea-winkels al lang geen uitzondering meer, behalve dan in de vestiging in Gent. De recent geopende winkel in Gent mag dan wel de meest groene, de grootste en de overzichtelijkste van het land zijn: bellen hoort er blijkbaar niet bij. Slechts een enkeling slaagt erin om te bellen, omdat er nauwelijks gsm-bereik van enige operator is. Guido Coppens, zaakvoerder van Ikea Gent, geeft het probleem toe tegenover Het Nieuwsblad. De reden zou de aanzienlijke hoeveelheid beton zijn waaruit het gebouw voor een groot stuk opgetrokken is. Ikea belooft ondertussen wel dat het probleem opgelost wordt. Zo komen er meer en betere binnenhuisantennes. Er zou ook al een studie besteld zijn die moet bepalen waar welke antennes precies moeten neergezet worden.