Circa 800.000 mobiele telefoonabonnees zullen tegen september volgend jaar door de telecomoperatoren Belgacom, Telenet, Base en Mobistar gecontacteerd worden om over te stappen naar een voordeliger tarief dat beter aansluit bij hun gebruiksprofiel. Vicepremier en minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) heeft daarover een akkoord ondertekend met de vier operatoren.

De nieuwe campagne over goedkopere mobiele telefonieprijzen loopt onder het motto "Switch and save" en wordt gemonitord door het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT).

Volgens de minister kunnen de consumenten 10 tot 40 euro per maand besparen op mobiele telefonkosten door over te stappen naar een nieuw tariefplan, al staat het de gebruiker vrij om niet op het nieuwe aanbod in te gaan, als hij of zij bij het oude tariefplan wil blijven.

Minister Vande Lanotte wijst erop dat de tarieven voor mobiel bellen al sterk gedaald waren na de publicatie van de internationale prijzenstudie door het BIPT in augustus 2012. "Sommige tarieven zijn met 50 procent gedaald", zegt Vande Lanotte. "En sinds de nieuwe telecomwet van oktober 2012, die overstappen van de ene naar de andere operator makkelijker maakt, is het aantal nummeroverdrachten met 84 procent gestegen."

De nieuwe campagne volgt op een eerdere die liep onder het motto "Durf vergelijken". Die leidde op 12 dagen tijd tot 360.000 simulaties of prijsvergelijkingen. Dat waren er evenveel als in de jaren 2011 en 2012 samen. (Belga/MI)

Circa 800.000 mobiele telefoonabonnees zullen tegen september volgend jaar door de telecomoperatoren Belgacom, Telenet, Base en Mobistar gecontacteerd worden om over te stappen naar een voordeliger tarief dat beter aansluit bij hun gebruiksprofiel. Vicepremier en minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) heeft daarover een akkoord ondertekend met de vier operatoren.De nieuwe campagne over goedkopere mobiele telefonieprijzen loopt onder het motto "Switch and save" en wordt gemonitord door het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT). Volgens de minister kunnen de consumenten 10 tot 40 euro per maand besparen op mobiele telefonkosten door over te stappen naar een nieuw tariefplan, al staat het de gebruiker vrij om niet op het nieuwe aanbod in te gaan, als hij of zij bij het oude tariefplan wil blijven. Minister Vande Lanotte wijst erop dat de tarieven voor mobiel bellen al sterk gedaald waren na de publicatie van de internationale prijzenstudie door het BIPT in augustus 2012. "Sommige tarieven zijn met 50 procent gedaald", zegt Vande Lanotte. "En sinds de nieuwe telecomwet van oktober 2012, die overstappen van de ene naar de andere operator makkelijker maakt, is het aantal nummeroverdrachten met 84 procent gestegen." De nieuwe campagne volgt op een eerdere die liep onder het motto "Durf vergelijken". Die leidde op 12 dagen tijd tot 360.000 simulaties of prijsvergelijkingen. Dat waren er evenveel als in de jaren 2011 en 2012 samen. (Belga/MI)