De GSM Association hekelt de fixatie van de Europese Commissie op het reguleren van mobiele tarieven.

De GSM Association (GSMA) - zeg maar de spreekbuis van meer dan 750 gsm-operatoren verspreid over 218 landen - vreest dat het plan van de Europese Commissie om de tarieven van roaming-sms te reguleren, de verdere groei van de mobiele markt zal afremmen en de onderlinge concurrentie zeker niet zal bevorderen.

De GSMA wijst erop dat heel wat operatoren ondertussen specifieke sms-bundels aanbieden voor mensen die regelmatig in het buitenland vertoeven. Met zo'n bundel zouden de tarieven zakken tot 10 à 15 eurocent per bericht - net onder het maximale tarief dat de Europese regelgevers naar voor schuiven. De GSMA ziet een duidelijke trends in roaming-bundels en andere innovatieve tariefformules en ziet hierin net het bewijs van een competitieve markt.

In een officiële reactie hekelt Tom Philips, chief government and regulatory affairs officer bij de GSMA, de fixatie van de Europese Commissie op het reguleren van mobiele tarieven. "Verschillende markten, andere kosten", heet het. "De prijzen moeten gebaseerd zijn op lokale marktomstandigheden, en niet op de visie van Brussel op een eengemaakt Europa", zegt Tom Phillips.

De GSM Association hekelt de fixatie van de Europese Commissie op het reguleren van mobiele tarieven. De GSM Association (GSMA) - zeg maar de spreekbuis van meer dan 750 gsm-operatoren verspreid over 218 landen - vreest dat het plan van de Europese Commissie om de tarieven van roaming-sms te reguleren, de verdere groei van de mobiele markt zal afremmen en de onderlinge concurrentie zeker niet zal bevorderen. De GSMA wijst erop dat heel wat operatoren ondertussen specifieke sms-bundels aanbieden voor mensen die regelmatig in het buitenland vertoeven. Met zo'n bundel zouden de tarieven zakken tot 10 à 15 eurocent per bericht - net onder het maximale tarief dat de Europese regelgevers naar voor schuiven. De GSMA ziet een duidelijke trends in roaming-bundels en andere innovatieve tariefformules en ziet hierin net het bewijs van een competitieve markt. In een officiële reactie hekelt Tom Philips, chief government and regulatory affairs officer bij de GSMA, de fixatie van de Europese Commissie op het reguleren van mobiele tarieven. "Verschillende markten, andere kosten", heet het. "De prijzen moeten gebaseerd zijn op lokale marktomstandigheden, en niet op de visie van Brussel op een eengemaakt Europa", zegt Tom Phillips.