Wie zijn telefoon, gsm of internetabonnement opzegt, moet binnenkort geen opzegvergoeding meer betalen. Minister van Consumentenzaken en Economie Johan Vande Lanotte heeft daarover een wetsontwerp klaar. Wie opzegt in de eerste zes maanden van het contract, betaalt wel nog, maar niet meer dan het abonnementsgeld voor die periode.

De gsm-operatoren zien geen graten in de afschaffing van de opzegvergoeding bij abonnementen. Mobistar heeft zijn aanbod naar eigen zeggen begin april al afgestemd op het wetsontwerp. "In onze nieuwe tariefplannen zijn alle contracten al opzegbaar na een half jaar", zegt woordvoerster Patti Verdoodt. Ook Proximus heeft geen probleem met de nieuwe maatregel, al zal dat volgens woordvoerder Jan Margot wel een invloed hebben op de promoties. "Sommige promo's zijn nu eenmaal verbonden aan een vaste abonnementsduur, die zullen verdwijnen", zegt hij.

Ook Base heeft het over een goede maatregel. "Wij hebben altijd al de ambitie gehad een zo transparant mogelijk portfolio voor te leggen aan de klant." Het afschaffen van de opzegvergoeding is een eerste maatregel van Vande Lanotte om de hoge prijzen van abonnementen voor gsm, telefoon en internet in ons land aan te pakken. De ombudsman kreeg over die opzegvergoedingen in 2011 6.000 klachten: drie keer zoveel als in 2010. Jan Margot (Belgacom) vindt overigens niet dat de prijzen voor telecom in ons land te hoog zijn. "Test-Aankoop hanteert in zijn onderzoeken foute gebruikersprofielen. Bij een normaal gebruik zijn de prijzen in België niet abnormaal, al heeft Belgacom nooit de ambitie gehad een prijsvechter te zijn."

Bron: Belga

Wie zijn telefoon, gsm of internetabonnement opzegt, moet binnenkort geen opzegvergoeding meer betalen. Minister van Consumentenzaken en Economie Johan Vande Lanotte heeft daarover een wetsontwerp klaar. Wie opzegt in de eerste zes maanden van het contract, betaalt wel nog, maar niet meer dan het abonnementsgeld voor die periode. De gsm-operatoren zien geen graten in de afschaffing van de opzegvergoeding bij abonnementen. Mobistar heeft zijn aanbod naar eigen zeggen begin april al afgestemd op het wetsontwerp. "In onze nieuwe tariefplannen zijn alle contracten al opzegbaar na een half jaar", zegt woordvoerster Patti Verdoodt. Ook Proximus heeft geen probleem met de nieuwe maatregel, al zal dat volgens woordvoerder Jan Margot wel een invloed hebben op de promoties. "Sommige promo's zijn nu eenmaal verbonden aan een vaste abonnementsduur, die zullen verdwijnen", zegt hij. Ook Base heeft het over een goede maatregel. "Wij hebben altijd al de ambitie gehad een zo transparant mogelijk portfolio voor te leggen aan de klant." Het afschaffen van de opzegvergoeding is een eerste maatregel van Vande Lanotte om de hoge prijzen van abonnementen voor gsm, telefoon en internet in ons land aan te pakken. De ombudsman kreeg over die opzegvergoedingen in 2011 6.000 klachten: drie keer zoveel als in 2010. Jan Margot (Belgacom) vindt overigens niet dat de prijzen voor telecom in ons land te hoog zijn. "Test-Aankoop hanteert in zijn onderzoeken foute gebruikersprofielen. Bij een normaal gebruik zijn de prijzen in België niet abnormaal, al heeft Belgacom nooit de ambitie gehad een prijsvechter te zijn."Bron: Belga