Niet het snelste of het beste sms'en, maar het meeste berichtjes versturen in een maand tijd, daarrond draaide het voor de Amerikanen Nick Andes en Doug Klinger. Ze bestookten elkaar met maar liefst 217.000 berichtjes. Het wereldrecord stond tot dusver op naam van een Indiër die in 2005 182.000 sms'jes verstuurde in één maand.

Dat varkentje wisten Andes en Klinger te wassen door hun mobiele telefoons zo te programmeren dat ze constant meerdere berichten tegelijk verstuurden, tot 7000 stuks per dag. Niet dat het hoogstaande conversaties waren - tenzij u metafysische diepten ziet in 'hello' of 'LOL' - maar dat was bijzaak. En geld zou de hele operatie ook niet kosten, want ze hadden een abonnement bij T-Mobile waarmee ze ongelimiteerd sms'jes zouden kunnen sturen.

Dat was buiten T-Mobile gerekend. Andes' euforie was snel bekoeld toen hij een rekening van 26.000 dollar in de bus kreeg, "verstuurd in een doos die nog eens 28 dollar kostte". Na een paniekerig telefoontje van Andes werd die som hem alsnog kwijtgescholden. T-Mobile onderzoekt de zaak.

Overigens is nog niet duidelijk of de lustige sms'ers hun record officieel in de Guinness Book of Records mogen bijschrijven. Die waren ze vergeten iets te laten weten. Zelfs niet per sms...

Niet het snelste of het beste sms'en, maar het meeste berichtjes versturen in een maand tijd, daarrond draaide het voor de Amerikanen Nick Andes en Doug Klinger. Ze bestookten elkaar met maar liefst 217.000 berichtjes. Het wereldrecord stond tot dusver op naam van een Indiër die in 2005 182.000 sms'jes verstuurde in één maand. Dat varkentje wisten Andes en Klinger te wassen door hun mobiele telefoons zo te programmeren dat ze constant meerdere berichten tegelijk verstuurden, tot 7000 stuks per dag. Niet dat het hoogstaande conversaties waren - tenzij u metafysische diepten ziet in 'hello' of 'LOL' - maar dat was bijzaak. En geld zou de hele operatie ook niet kosten, want ze hadden een abonnement bij T-Mobile waarmee ze ongelimiteerd sms'jes zouden kunnen sturen. Dat was buiten T-Mobile gerekend. Andes' euforie was snel bekoeld toen hij een rekening van 26.000 dollar in de bus kreeg, "verstuurd in een doos die nog eens 28 dollar kostte". Na een paniekerig telefoontje van Andes werd die som hem alsnog kwijtgescholden. T-Mobile onderzoekt de zaak. Overigens is nog niet duidelijk of de lustige sms'ers hun record officieel in de Guinness Book of Records mogen bijschrijven. Die waren ze vergeten iets te laten weten. Zelfs niet per sms...