Het onderzoek vergelijkt data tussen 1982 en 2012. De eerste mobiele telefoons verschenen pas vijf jaar later, in 1987, op Australische bodem. In 1993 gebruikte 9 procent van de Australiërs een gsm. Vandaag ligt dat op 90 procent. In totaal gaat het om bijna twintigduizend kankergevallen bij mannen en veertienduizend bij vrouwen over dertig jaar tijd.

Per honderdduizend inwoners tussen 20 en 84 jaar is er een lichte stijging merkbaar bij mannen, maar de cijfers blijven stabiel onder vrouwen. Wel is er een significante stijging bij 70-plussers. Maar die stijging begon al in 1982, voor de eerste gsm's er waren. De onderzoekers vermoeden dan ook dat die trend te wijten is aan de verbetering van de diagnoses rond die tijd.

De volledige paper (betalend) kan je terugvinden de website van Cancer Epidemiology.

Het onderzoek vergelijkt data tussen 1982 en 2012. De eerste mobiele telefoons verschenen pas vijf jaar later, in 1987, op Australische bodem. In 1993 gebruikte 9 procent van de Australiërs een gsm. Vandaag ligt dat op 90 procent. In totaal gaat het om bijna twintigduizend kankergevallen bij mannen en veertienduizend bij vrouwen over dertig jaar tijd.Per honderdduizend inwoners tussen 20 en 84 jaar is er een lichte stijging merkbaar bij mannen, maar de cijfers blijven stabiel onder vrouwen. Wel is er een significante stijging bij 70-plussers. Maar die stijging begon al in 1982, voor de eerste gsm's er waren. De onderzoekers vermoeden dan ook dat die trend te wijten is aan de verbetering van de diagnoses rond die tijd.De volledige paper (betalend) kan je terugvinden de website van Cancer Epidemiology.