., Guido Van Humbeeck
. © Guido Van Humbeeck

Guido Van Humbeeck ruilt AE nv voor VDAB. "Ik zal er instaan voor enterprise architectuur en digitaal," zegt hij daarover, "Het is zo dat VDAB, ook binnen het project 'Vlaanderen Radicaal Digitaal', meer digitale diensten gaat aanbieden. Dat gaat niet alleen over apps, maar ook over openstellen van diensten, zodat anderen ze kunnen integreren in eigen apps. Mijn rol zal er in bestaan om dat in goede banen te leiden."

Hij wordt in zijn nieuwe functie ook lid van het Labo Nieuwe Dienstverlening van VDAB, een afdeling die onderzoekt hoe ze mensen via technologie beter aan werk kan helpen. "Dat is een groep mensen die zich met innovatie bezighoudt. Het gaat dan bijvoorbeeld over ideeën zoals 'recommendation', of de mogelijkheden van Watson (de artificiële intelligentie van IBM). Als er daar iets uitkomt dat we in de reguliere werking van VDAB kunnen opnemen, dan doen we dat ook. Mijn rol zal, zeker in eerste fase, zijn om dat labo te ondersteunen op vlak van architectuur en innovatie," aldus Van Humbeeck.

Guido Van Humbeeck was bijna negen jaar consultant bij AE nv, daarvoor werkte hij onder meer voor Microsoft, LCM en Brussels Airport.

Guido Van Humbeeck ruilt AE nv voor VDAB. "Ik zal er instaan voor enterprise architectuur en digitaal," zegt hij daarover, "Het is zo dat VDAB, ook binnen het project 'Vlaanderen Radicaal Digitaal', meer digitale diensten gaat aanbieden. Dat gaat niet alleen over apps, maar ook over openstellen van diensten, zodat anderen ze kunnen integreren in eigen apps. Mijn rol zal er in bestaan om dat in goede banen te leiden."Hij wordt in zijn nieuwe functie ook lid van het Labo Nieuwe Dienstverlening van VDAB, een afdeling die onderzoekt hoe ze mensen via technologie beter aan werk kan helpen. "Dat is een groep mensen die zich met innovatie bezighoudt. Het gaat dan bijvoorbeeld over ideeën zoals 'recommendation', of de mogelijkheden van Watson (de artificiële intelligentie van IBM). Als er daar iets uitkomt dat we in de reguliere werking van VDAB kunnen opnemen, dan doen we dat ook. Mijn rol zal, zeker in eerste fase, zijn om dat labo te ondersteunen op vlak van architectuur en innovatie," aldus Van Humbeeck. Guido Van Humbeeck was bijna negen jaar consultant bij AE nv, daarvoor werkte hij onder meer voor Microsoft, LCM en Brussels Airport.