Een blogger uit Los Angeles is veroordeeld tot twee maand huisarrest omdat hij songs uit het nieuwste album van Guns N' Roses gelekt had.

Blogger Kevin Cogill zal het zich allicht berouwen dat hij op antiquiet.com negen nummers uit het album 'Chinese Democracy' van Guns N' Roses plaatste vijf (!) maand vooraleer de cd in november ook echt in de winkel lag. In een mum van tijd circuleerden de nummers op internet. Volgens de meeste fans die halsstarrig uitkeken naar het nieuwe album, bleken die nummers overigens teleurstellend. Het langverwachte album werd uiteindelijk verre van een verkoopshit.

In december pleitte Cogill schuldig aan de hem ten laste gelegde inbreuken op het auteursrecht. Hij riskeerde tot een jaar celstraf en een boete van 371.000 dollar: "meer dan allicht de hele verkoop van Chinese Democracy opleverde", aldus zijn collega-bloggers op antiquiet.com. Uiteindelijk komt Cogill - 'Skwerl' voor de online vrienden - er met twee maand huisarrest van af; omdat hij volgens de magistraten goed meewerkte in het onderzoek.

Na zijn huisarrest mag hij wel nog een gaatje in zijn agenda zoeken voor de mensen van de Recording Industry Association of America (RIAA). De rechter verplichtte hem in het vonnis namelijk om samen met de RIAA een radio- en televisiespotje op te nemen waarin piraterij ontmoedigd wordt. Allicht wordt dat spotje uitgezonden op de uitreiking van de Grammy Awards op 31 januari.

Een blogger uit Los Angeles is veroordeeld tot twee maand huisarrest omdat hij songs uit het nieuwste album van Guns N' Roses gelekt had. Blogger Kevin Cogill zal het zich allicht berouwen dat hij op antiquiet.com negen nummers uit het album 'Chinese Democracy' van Guns N' Roses plaatste vijf (!) maand vooraleer de cd in november ook echt in de winkel lag. In een mum van tijd circuleerden de nummers op internet. Volgens de meeste fans die halsstarrig uitkeken naar het nieuwe album, bleken die nummers overigens teleurstellend. Het langverwachte album werd uiteindelijk verre van een verkoopshit. In december pleitte Cogill schuldig aan de hem ten laste gelegde inbreuken op het auteursrecht. Hij riskeerde tot een jaar celstraf en een boete van 371.000 dollar: "meer dan allicht de hele verkoop van Chinese Democracy opleverde", aldus zijn collega-bloggers op antiquiet.com. Uiteindelijk komt Cogill - 'Skwerl' voor de online vrienden - er met twee maand huisarrest van af; omdat hij volgens de magistraten goed meewerkte in het onderzoek. Na zijn huisarrest mag hij wel nog een gaatje in zijn agenda zoeken voor de mensen van de Recording Industry Association of America (RIAA). De rechter verplichtte hem in het vonnis namelijk om samen met de RIAA een radio- en televisiespotje op te nemen waarin piraterij ontmoedigd wordt. Allicht wordt dat spotje uitgezonden op de uitreiking van de Grammy Awards op 31 januari.