De GIMV heeft het voorbije boekjaar een nettowinst behaald van 161,4 miljoen euro. Dat vooral dankzij gunstige desinvesteringen.

De investeringsmaatschappij is tevreden met de "goede resultaten" van het voorbije boekjaar, die behaald werden "ondanks de minder gunstige marktomstandigheden sinds het najaar van 2007". GIMV stelt een slotdividend voor van 2,36 euro bruto per aandeel, wat het totale dividend over het boekjaar op 4,36 euro bruto brengt.

De nettowinst werd het afgelopen boekjaar sterk beïnvloed door gunstige desinvesteringen: participaties werden aan betere voorwaarden verkocht dan hun boekwaarde. Daarnaast evolueerde ook de waarde van de portefeuille in gunstige zin. "Sinds de toepassing van IFRS (internationale financiële rapporteringsstandaarden, nvdr) is de winst van GIMV immers grotendeels gebaseerd op de waarde-evolutie van de portefeuille waarbij zowel de gerealiseerde als de niet-gerealiseerde waardeschommelingen in rekening moeten worden gebracht", legt GIMV uit in het persbericht.

De gerealiseerde nettomeerwaarden beliepen in 2007-2008 in totaal 128,1 miljoen euro. Daarvan was 81 procent afkomstig van de Corporate Investment-activiteiten, 17 procent van ICT en 2 procent van Life Sciences.

GIMV investeerde in het voorbije boekjaar voor 234,9 miljoen euro. Daarnaast investeerden de door GIMV beheerde fondsen ook nog eens 70,6 miljoen euro. Het grootste deel van de investeringen, 134,8 miljoen euro, ging naar Corporate Investment, 67,6 miljoen ging naar ICT, 18,4 miljoen euro naar Life Sciences en 14 miljoen euro naar nieuwe initiatieven.

De desinvesteringen waren goed voor 380,7 miljoen euro. GIMV verkocht onder meer zijn participaties in Alfacam, Jensen-Group, Dujardin Foods, DTS, Bever Zwerfsport, Geveke, Hebu, Holonite, Telenet, Business Architects en Devgen.

De portefeuille van GIMV had eind maart een waarde van 848,1 miljoen euro. Eind maart bedroeg de waarde van het eigen vermogen 1,327 miljard euro of 57,28 euro per aandeel. In 2007-2008 werd een rendement op eigen vermogen gerealiseerd van 12,6 procent.

Bron: Belga

De GIMV heeft het voorbije boekjaar een nettowinst behaald van 161,4 miljoen euro. Dat vooral dankzij gunstige desinvesteringen. De investeringsmaatschappij is tevreden met de "goede resultaten" van het voorbije boekjaar, die behaald werden "ondanks de minder gunstige marktomstandigheden sinds het najaar van 2007". GIMV stelt een slotdividend voor van 2,36 euro bruto per aandeel, wat het totale dividend over het boekjaar op 4,36 euro bruto brengt. De nettowinst werd het afgelopen boekjaar sterk beïnvloed door gunstige desinvesteringen: participaties werden aan betere voorwaarden verkocht dan hun boekwaarde. Daarnaast evolueerde ook de waarde van de portefeuille in gunstige zin. "Sinds de toepassing van IFRS (internationale financiële rapporteringsstandaarden, nvdr) is de winst van GIMV immers grotendeels gebaseerd op de waarde-evolutie van de portefeuille waarbij zowel de gerealiseerde als de niet-gerealiseerde waardeschommelingen in rekening moeten worden gebracht", legt GIMV uit in het persbericht. De gerealiseerde nettomeerwaarden beliepen in 2007-2008 in totaal 128,1 miljoen euro. Daarvan was 81 procent afkomstig van de Corporate Investment-activiteiten, 17 procent van ICT en 2 procent van Life Sciences. GIMV investeerde in het voorbije boekjaar voor 234,9 miljoen euro. Daarnaast investeerden de door GIMV beheerde fondsen ook nog eens 70,6 miljoen euro. Het grootste deel van de investeringen, 134,8 miljoen euro, ging naar Corporate Investment, 67,6 miljoen ging naar ICT, 18,4 miljoen euro naar Life Sciences en 14 miljoen euro naar nieuwe initiatieven. De desinvesteringen waren goed voor 380,7 miljoen euro. GIMV verkocht onder meer zijn participaties in Alfacam, Jensen-Group, Dujardin Foods, DTS, Bever Zwerfsport, Geveke, Hebu, Holonite, Telenet, Business Architects en Devgen. De portefeuille van GIMV had eind maart een waarde van 848,1 miljoen euro. Eind maart bedroeg de waarde van het eigen vermogen 1,327 miljard euro of 57,28 euro per aandeel. In 2007-2008 werd een rendement op eigen vermogen gerealiseerd van 12,6 procent. Bron: Belga