Rutten schreef het opiniestuk naar aanleiding van Apps for Ghent. Ze verwijst naar landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de VS en Nederland waar er toepassingen bestaan die tot in detail visualiseren waar het belastinggeld naartoe gaat. Zoiets moet perfect in België kunnen, vindt ze.

Een overheid die haar data publiek beschikbaar stelt heeft volgens de Open VLD-voorzitster verschillende voordelen. Zo is het systeem in België complex en is er een hoge belastingdruk. "Dat knabbelt aan de legitimiteit van het systeem" klinkt het. Open en met moderne technologie communiceren kan daar een antwoord op geven.

Informatie delen is de cruciale boodschap voor Rutten. Zeker voor de publieke sector die op een berg van big data zit. "Die informatie beschikbaar maken voor burgers en ondernemingen: dat is precies waar open data om draait."

Rutten schreef het opiniestuk naar aanleiding van Apps for Ghent. Ze verwijst naar landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de VS en Nederland waar er toepassingen bestaan die tot in detail visualiseren waar het belastinggeld naartoe gaat. Zoiets moet perfect in België kunnen, vindt ze.Een overheid die haar data publiek beschikbaar stelt heeft volgens de Open VLD-voorzitster verschillende voordelen. Zo is het systeem in België complex en is er een hoge belastingdruk. "Dat knabbelt aan de legitimiteit van het systeem" klinkt het. Open en met moderne technologie communiceren kan daar een antwoord op geven. Informatie delen is de cruciale boodschap voor Rutten. Zeker voor de publieke sector die op een berg van big data zit. "Die informatie beschikbaar maken voor burgers en ondernemingen: dat is precies waar open data om draait."