De Amerikaanse technologiereus Apple zou de grootste beurskapitalisatie ooit bereikt hebben in de Verenigde Staten.

Tijdens de handel klom het Apple-aandeel tot 664,75 dollar, wat het bedrijf uit het Californische Cupertino een beurskapitalisatie oplevert van 623,14 miljard dollar. Het vorige record stond op naam van Microsoft. Op 30 december 1999 bereikte het bedrijf van Bill Gates tijdens de handel een beurswaarde van 620,58 miljard dollar.

De groei heeft te maken met de vooruitzichten op de nieuwe productlanceringen van Apple. Iedereen verwacht in september een nieuwe iPhone te zullen zien. Dat zou volgens analisten de best verkopende smartphone ooit kunnen worden.

Nuance

Belangrijke nuance voor dit bericht: reken je de inflatie mee dan staat IBM ver bovenaan met de hoogste beurswaarde ooit. In 1967 stond IBM - inflatie meegerekend - op 1,3 biljoen dollar. Eén dollar uit 1967 is namelijk vandaag 6,85 dollar waard vandaag. IBM had destijds een marktkapitalisatie van 192,3 miljard dollar.

De Amerikaanse technologiereus Apple zou de grootste beurskapitalisatie ooit bereikt hebben in de Verenigde Staten. Tijdens de handel klom het Apple-aandeel tot 664,75 dollar, wat het bedrijf uit het Californische Cupertino een beurskapitalisatie oplevert van 623,14 miljard dollar. Het vorige record stond op naam van Microsoft. Op 30 december 1999 bereikte het bedrijf van Bill Gates tijdens de handel een beurswaarde van 620,58 miljard dollar. De groei heeft te maken met de vooruitzichten op de nieuwe productlanceringen van Apple. Iedereen verwacht in september een nieuwe iPhone te zullen zien. Dat zou volgens analisten de best verkopende smartphone ooit kunnen worden. NuanceBelangrijke nuance voor dit bericht: reken je de inflatie mee dan staat IBM ver bovenaan met de hoogste beurswaarde ooit. In 1967 stond IBM - inflatie meegerekend - op 1,3 biljoen dollar. Eén dollar uit 1967 is namelijk vandaag 6,85 dollar waard vandaag. IBM had destijds een marktkapitalisatie van 192,3 miljard dollar.