Sinds 30 oktober kan je Windows 7 niet meer los kopen op de site van Microsoft, en het besturingssysteem wordt ook niet meer aan handelaars geleverd. Pc-fabrikanten kunnen Windows 7 vandaag de dag wel nog op hun nieuwe computers installeren. Maar ook daar lijkt volgend jaar een einde aan te komen: Microsoft stelde afgelopen weekend 30 oktober 2014 in als einddatum van de retailverkoop van Windows 7.

Echt nieuw is dit idee niet: de beslissing om de 'oude' software (hier Windows 7) uit te faseren na de lancering van de nieuwe (hier Windows 8) werd in 2010 al genomen. Toen haalde Microsoft Windows Vista uit de retailverkoop na de lancering van Windows 7. In dit geval is het echter wel opmerkelijk: Windows 7 deed het namelijk beter dan het radicaal vernieuwde maar toch eerder lauw onthaalde Windows 8.

Nog opvallender: een dag nadat Microsoft het einde van de Windows 7-verkoop door pc-fabrikanten vastlegde op 30 oktober 2014, is de datum bijgesteld: 'nog te bepalen', lezen we nu op de Windows-site.

Hoe dan ook zal Windows 7 ook na de stopzetting van de retailverkoop nog wel een tijdje te krijgen zijn: bij distributeurs, handelaars of winkels die het besturingssysteem nog in voorraad hebben, of via eBay.

Sinds 30 oktober kan je Windows 7 niet meer los kopen op de site van Microsoft, en het besturingssysteem wordt ook niet meer aan handelaars geleverd. Pc-fabrikanten kunnen Windows 7 vandaag de dag wel nog op hun nieuwe computers installeren. Maar ook daar lijkt volgend jaar een einde aan te komen: Microsoft stelde afgelopen weekend 30 oktober 2014 in als einddatum van de retailverkoop van Windows 7. Echt nieuw is dit idee niet: de beslissing om de 'oude' software (hier Windows 7) uit te faseren na de lancering van de nieuwe (hier Windows 8) werd in 2010 al genomen. Toen haalde Microsoft Windows Vista uit de retailverkoop na de lancering van Windows 7. In dit geval is het echter wel opmerkelijk: Windows 7 deed het namelijk beter dan het radicaal vernieuwde maar toch eerder lauw onthaalde Windows 8. Nog opvallender: een dag nadat Microsoft het einde van de Windows 7-verkoop door pc-fabrikanten vastlegde op 30 oktober 2014, is de datum bijgesteld: 'nog te bepalen', lezen we nu op de Windows-site. Hoe dan ook zal Windows 7 ook na de stopzetting van de retailverkoop nog wel een tijdje te krijgen zijn: bij distributeurs, handelaars of winkels die het besturingssysteem nog in voorraad hebben, of via eBay.