Dat zei de 17-jarige man, die zich Ryan noemt en in Finland zit, via Skype aan de Britse zender Sky News.

Ryan zou lid zijn van de hackersgroep Lizard Squad, die onmiddellijk claimde verantwoordelijk te zijn voor de storing bij Microsofts Xbox Live en Sony's PlayStation Network (PSN).

'Hacking was voor ons een soort spel'

'Deze aanval is vooral het werk van drie mensen', zei Ryan in het interview met Skye News. 'Ik moet toegeven dat het voor ons een soort spel is.'

De bedrijven beschikken over genoeg financiële middelen om de veiligheid van hun netwerken te garanderen, oordeelde hij.

Volgens een bericht in de krant Helsingin Sanomat voert de Finse politie onderzoek naar de 17-jarige. Hij zei nog dat de groep geen spijt heeft dat het 'enkele kinderen dwong om hun tijd met hun gezin door te brengen in plaats van te zitten gamen'.

'We hebben enorme capaciteiten om netwerken zoals deze uit te schakelen', klonk het nog.

'Kunstmatig gegenereerde datavloed'

Door de aanval waren de netwerken van Sony en Microsoft op kerstavond en Kerstmis uitgevallen. Het netwerk van Xbox werkte tegen zaterdagochtend opnieuw normaal, PSN volgde iets later.

Sony had zaterdagavond aangegeven dat het om een cyberaanval ging, waarbij de server overspoeld werd met een kunstmatig gegenereerde datavloed. (Belga/MI)

Dat zei de 17-jarige man, die zich Ryan noemt en in Finland zit, via Skype aan de Britse zender Sky News. Ryan zou lid zijn van de hackersgroep Lizard Squad, die onmiddellijk claimde verantwoordelijk te zijn voor de storing bij Microsofts Xbox Live en Sony's PlayStation Network (PSN).'Hacking was voor ons een soort spel''Deze aanval is vooral het werk van drie mensen', zei Ryan in het interview met Skye News. 'Ik moet toegeven dat het voor ons een soort spel is.' De bedrijven beschikken over genoeg financiële middelen om de veiligheid van hun netwerken te garanderen, oordeelde hij. Volgens een bericht in de krant Helsingin Sanomat voert de Finse politie onderzoek naar de 17-jarige. Hij zei nog dat de groep geen spijt heeft dat het 'enkele kinderen dwong om hun tijd met hun gezin door te brengen in plaats van te zitten gamen'. 'We hebben enorme capaciteiten om netwerken zoals deze uit te schakelen', klonk het nog. 'Kunstmatig gegenereerde datavloed'Door de aanval waren de netwerken van Sony en Microsoft op kerstavond en Kerstmis uitgevallen. Het netwerk van Xbox werkte tegen zaterdagochtend opnieuw normaal, PSN volgde iets later. Sony had zaterdagavond aangegeven dat het om een cyberaanval ging, waarbij de server overspoeld werd met een kunstmatig gegenereerde datavloed. (Belga/MI)