Een hacker had het tijdens de EK-voetbalfinale gemunt op de satelliet Eutelstar 10 A. Resultaat: 810.000 RTBF-kijkers die het eerste doelpunt misten.

810.000 RTBF-kijkers zagen zondagavond hoe het beeld wegviel net op het moment dat David Silva zijn doelpunt maakte tijdens de finale van het Europees voetbalkampioenschap. De schuldige blijkt een hacker die satelliet Eutelsat 10 A viseerde die de beelden naar de RTBF moest doorsturen. Dat melden de krant L'Avenir en De Standaard Online. Volgens de RTBF is het niet zeker dat de hacker de beelden wou bekomen, maar kan het ook een daad van kwade wil zijn.

De hacker probeerde het signaal tijdens de finale nog een paar keer te verstoren, maar tegen dan was de RTBF al overgeschakeld naar de satelliet Eutelsat 7 A, die ook de VRT gebruikt. Wie verantwoordelijk is voor de aanvallen en wat hun bedoeling precies was, is onduidelijk. De krant Le Soir meent te weten dat de aanval vanuit Kiev opgezet werd met de bedoeling om de beelden op internet te kunnen verspreiden.

Een hacker had het tijdens de EK-voetbalfinale gemunt op de satelliet Eutelstar 10 A. Resultaat: 810.000 RTBF-kijkers die het eerste doelpunt misten. 810.000 RTBF-kijkers zagen zondagavond hoe het beeld wegviel net op het moment dat David Silva zijn doelpunt maakte tijdens de finale van het Europees voetbalkampioenschap. De schuldige blijkt een hacker die satelliet Eutelsat 10 A viseerde die de beelden naar de RTBF moest doorsturen. Dat melden de krant L'Avenir en De Standaard Online. Volgens de RTBF is het niet zeker dat de hacker de beelden wou bekomen, maar kan het ook een daad van kwade wil zijn. De hacker probeerde het signaal tijdens de finale nog een paar keer te verstoren, maar tegen dan was de RTBF al overgeschakeld naar de satelliet Eutelsat 7 A, die ook de VRT gebruikt. Wie verantwoordelijk is voor de aanvallen en wat hun bedoeling precies was, is onduidelijk. De krant Le Soir meent te weten dat de aanval vanuit Kiev opgezet werd met de bedoeling om de beelden op internet te kunnen verspreiden.