In opdracht van een buitenlandse geheime dienst zijn hackers aan de haal gegaan met duizenden gevoelige gegevens van het Pentagon. Bij de aanval in maart werden 24.000 documenten ontvreemd.

Dat heeft de Amerikaanse onderminister van Defensie William Lynn gezegd bij de voorstelling van een nieuwe strategie om de computernetwerken van de Amerikaanse regering beter te beveiligen. De hackers handelden in opdracht van een buitenlandse geheime dienst. Volgens Lynn was het een van de zwaarste cyberaanvallen op de Amerikaanse strijdkrachten tot nog toe. Details noemde de onderminister niet. Volgens de New York Times werd bij gelijkaardige voorvallen in het verleden meestal met de beschuldigende vinger gewezen naar China en soms ook Rusland.

Het Pentagon lanceerde donderdag een nieuw strategisch document met als titel "Department of Defense Strategy for Operating in Cyberspace". De strijd tegen allerlei hackers dient opgedreven te worden, luidt het. Washington zet daarbij in op een nauwe samenwerking met het buitenland. Bedoeling is om met een toenemend aantal internationale partners onder andere gemeenschappelijke waarschuwingssystemen en trainingsprogramma's te ontwikkelen.

De vorig jaar opgerichte speciale eenheid "Cyber Command" moet de nieuwe strategie omzetten. Alleen bij het Amerikaanse leger moeten 15.000 netwerken en zo'n zeven miljoen computers tegen dagelijks miljoenen cyberaanvallen beschermd worden, aldus Lynn. "De cyberdreiging is acuut en mogelijk verwoestend. Tegenstanders zoeken continu naar zwakke plekken", aldus nog de VS-onderminister.

Bron: Belga

In opdracht van een buitenlandse geheime dienst zijn hackers aan de haal gegaan met duizenden gevoelige gegevens van het Pentagon. Bij de aanval in maart werden 24.000 documenten ontvreemd. Dat heeft de Amerikaanse onderminister van Defensie William Lynn gezegd bij de voorstelling van een nieuwe strategie om de computernetwerken van de Amerikaanse regering beter te beveiligen. De hackers handelden in opdracht van een buitenlandse geheime dienst. Volgens Lynn was het een van de zwaarste cyberaanvallen op de Amerikaanse strijdkrachten tot nog toe. Details noemde de onderminister niet. Volgens de New York Times werd bij gelijkaardige voorvallen in het verleden meestal met de beschuldigende vinger gewezen naar China en soms ook Rusland. Het Pentagon lanceerde donderdag een nieuw strategisch document met als titel "Department of Defense Strategy for Operating in Cyberspace". De strijd tegen allerlei hackers dient opgedreven te worden, luidt het. Washington zet daarbij in op een nauwe samenwerking met het buitenland. Bedoeling is om met een toenemend aantal internationale partners onder andere gemeenschappelijke waarschuwingssystemen en trainingsprogramma's te ontwikkelen. De vorig jaar opgerichte speciale eenheid "Cyber Command" moet de nieuwe strategie omzetten. Alleen bij het Amerikaanse leger moeten 15.000 netwerken en zo'n zeven miljoen computers tegen dagelijks miljoenen cyberaanvallen beschermd worden, aldus Lynn. "De cyberdreiging is acuut en mogelijk verwoestend. Tegenstanders zoeken continu naar zwakke plekken", aldus nog de VS-onderminister. Bron: Belga