Een inwoner van Miami wordt ervan beschuldigd dat hij de nummers stal van 130 miljoen krediet- en debetkaarten. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat het om de grootste gegevensdiefstal ooit in de Verenigde Staten.

Albert Gonzalez (28), die acteerde onder tal van aliassen zoals 'segvec' en 'soupnazi', en twee Russische computerhackers worden aangeklaagd omdat ze een 'SQL injection attack' zouden hebben gebruikt om de informatie van 130 miljoen kredietkaarten te stelen. Bij SQL-injectie wordt een zwakke plek misbruikt in (veelal) webapplicaties die gegevens in een database opslaan (en daarbij SQL gebruiken).

De feiten gaan terug tot oktober 2006 en betreft data van enkele grote Amerikaanse winkelketens zoals 7-Eleven en Hannaford Brothers. Ze zonden de buitgemaakte gegevens naar servers die opereerden in California, Illinois, Letland, Nederland en Oekraïne. Ook probeerden ze de data te verkopen aan anderen.

De hackers riskeren 35 jaar cel en een boet van 1,25 miljoen dollar. Gonzalez werd in het verleden al beschuldigd van verscheidene andere hacks.

Een inwoner van Miami wordt ervan beschuldigd dat hij de nummers stal van 130 miljoen krediet- en debetkaarten. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat het om de grootste gegevensdiefstal ooit in de Verenigde Staten. Albert Gonzalez (28), die acteerde onder tal van aliassen zoals 'segvec' en 'soupnazi', en twee Russische computerhackers worden aangeklaagd omdat ze een 'SQL injection attack' zouden hebben gebruikt om de informatie van 130 miljoen kredietkaarten te stelen. Bij SQL-injectie wordt een zwakke plek misbruikt in (veelal) webapplicaties die gegevens in een database opslaan (en daarbij SQL gebruiken). De feiten gaan terug tot oktober 2006 en betreft data van enkele grote Amerikaanse winkelketens zoals 7-Eleven en Hannaford Brothers. Ze zonden de buitgemaakte gegevens naar servers die opereerden in California, Illinois, Letland, Nederland en Oekraïne. Ook probeerden ze de data te verkopen aan anderen. De hackers riskeren 35 jaar cel en een boet van 1,25 miljoen dollar. Gonzalez werd in het verleden al beschuldigd van verscheidene andere hacks.