Een jaar geleden, op 27 juni, werd via Oekraïne het zogenoemde notpetya-virus wereldwijd verspreid om computerbestanden te wissen. Ook nu moeten volgens Kiev verscheidene ondernemingen zich zorgen maken, waaronder banken en energiemaatschappijen. Het lijkt erop dat de hackers van plan zijn de malware die onopgemerkt binnen wordt gesluisd op een specifieke dag te activeren.

De cyberpolitie werkt samen met buitenlandse instanties om de computerkrakers te traceren. De eerste sporen van hun bezigheden werden al begin dit jaar ontdekt.

Een jaar geleden, op 27 juni, werd via Oekraïne het zogenoemde notpetya-virus wereldwijd verspreid om computerbestanden te wissen. Ook nu moeten volgens Kiev verscheidene ondernemingen zich zorgen maken, waaronder banken en energiemaatschappijen. Het lijkt erop dat de hackers van plan zijn de malware die onopgemerkt binnen wordt gesluisd op een specifieke dag te activeren.De cyberpolitie werkt samen met buitenlandse instanties om de computerkrakers te traceren. De eerste sporen van hun bezigheden werden al begin dit jaar ontdekt.