Het exacte aantal getroffen gebruikers is niet bekend maar volgens TeamViewer is het aantal 'significant'. TeamViewer maakt software om van op afstand iemands pc over te nemen, vaak om hulp te bieden of om vanop afstand je eigen toestel te kunnen bedienen.

TeamViewer zelf benadrukt dat het niet zelf gehackt is, maar zegt dat de misbruikte accounts onderdeel zijn van een groter datalek waar onder andere wachtwoorden van LinkedIn en MySpace bij betrokken waren. Omdat sommige gebruikers die wachtwoorden voor meerdere diensten gebruiken, is het mogelijk om met die gegevens in te loggen TeamViewer.

Malware geïnstalleerd

De hack begon al een maand geleden maar gebruikers stellen het misbruik maar met mondjesmaat vast. Op Reddit getuigt een gebruiker hoe er een sessie van TeamViewer werd opgemerkt waarbij de persoon die de computer overnam probeerde om ook andere wachtwoorden te bemachtigen door extra browserextensies te installeren. Ook probeerde hij of zij om geld over te schrijven via eBay en PayPal.

Op dit moment is het mogelijk, maar niet bevestigd dat het misbruik van TeamViewer afkomstig is van een grotere wachtwoordhack. Desalniettemin is het net om dit soort scenario's te voorkomen van belang dat je als gebruiker niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende diensten gebruikt.

Ben ik gehackt?

Wie vreest dat ook zijn of haar account gecompromitteerd is kan dat gelukkig eenvoudig achterhalen. CNet legt uit dat je vanaf de website of de software van TeamViewer eenvoudig de logfiles kan opvragen. Daar kan je zien of er de laatste dagen of weken sessies zijn opgezet die al dan niet liepen terwijl je zelf niet achter de pc zat.

Het exacte aantal getroffen gebruikers is niet bekend maar volgens TeamViewer is het aantal 'significant'. TeamViewer maakt software om van op afstand iemands pc over te nemen, vaak om hulp te bieden of om vanop afstand je eigen toestel te kunnen bedienen.TeamViewer zelf benadrukt dat het niet zelf gehackt is, maar zegt dat de misbruikte accounts onderdeel zijn van een groter datalek waar onder andere wachtwoorden van LinkedIn en MySpace bij betrokken waren. Omdat sommige gebruikers die wachtwoorden voor meerdere diensten gebruiken, is het mogelijk om met die gegevens in te loggen TeamViewer.Malware geïnstalleerdDe hack begon al een maand geleden maar gebruikers stellen het misbruik maar met mondjesmaat vast. Op Reddit getuigt een gebruiker hoe er een sessie van TeamViewer werd opgemerkt waarbij de persoon die de computer overnam probeerde om ook andere wachtwoorden te bemachtigen door extra browserextensies te installeren. Ook probeerde hij of zij om geld over te schrijven via eBay en PayPal.Op dit moment is het mogelijk, maar niet bevestigd dat het misbruik van TeamViewer afkomstig is van een grotere wachtwoordhack. Desalniettemin is het net om dit soort scenario's te voorkomen van belang dat je als gebruiker niet hetzelfde wachtwoord voor verschillende diensten gebruikt.Ben ik gehackt?Wie vreest dat ook zijn of haar account gecompromitteerd is kan dat gelukkig eenvoudig achterhalen. CNet legt uit dat je vanaf de website of de software van TeamViewer eenvoudig de logfiles kan opvragen. Daar kan je zien of er de laatste dagen of weken sessies zijn opgezet die al dan niet liepen terwijl je zelf niet achter de pc zat.