LinkedIn heeft bij de rechtbank in San Francisco een klacht ingediend tegen de onbekende hackers. Door de actie raakten de servers van LinkedIn overbelast en is de integriteit van de site ondermijnd, luidt de klacht. De praktijk staat bekend als 'data scraping'. LinkedIn eist bij de rechter een verbod hierop.

Ook andere sites, zoals Twitter, voeren strijd tegen valse accounts. Twitter schatte vorig jaar in dat zo'n 5 procent van alle accounts nep is, maar dat percentage zou hoger kunnen liggen, gaf de site toe. LinkedIn liet weten de valse profielen vrijwel allemaal te hebben opgeheven. (Belga/TV)

LinkedIn heeft bij de rechtbank in San Francisco een klacht ingediend tegen de onbekende hackers. Door de actie raakten de servers van LinkedIn overbelast en is de integriteit van de site ondermijnd, luidt de klacht. De praktijk staat bekend als 'data scraping'. LinkedIn eist bij de rechter een verbod hierop. Ook andere sites, zoals Twitter, voeren strijd tegen valse accounts. Twitter schatte vorig jaar in dat zo'n 5 procent van alle accounts nep is, maar dat percentage zou hoger kunnen liggen, gaf de site toe. LinkedIn liet weten de valse profielen vrijwel allemaal te hebben opgeheven. (Belga/TV)