De BBC zegt met de hackers te hebben gesproken. Zij claimen 120 miljoen accounts in handen te hebben. Mogelijk hebben de daders schadelijke browser-extensies gemaakt. Mensen die nietsvermoedend zoiets installeerden, kunnen de makers ervan zo toegang tot hun privéchats gegeven. Als dat klopt dan heeft het datalek voor alle duidelijkheid niets met de veiligheid van Facebook te maken.

Volgens de BBC komen de meeste gedupeerden uit Rusland en Oekraïne. Ook Britse, Amerikaanse en Braziliaanse gebruikers zouden zijn getroffen.

De BBC heeft ook met vijf getroffen Facebook-gebruikers gesproken. Die bevestigen dat de chats echt zijn. Een van hen deelde vakantiefoto's, iemand anders praatte over een concert van Depeche Mode en een derde persoon klaagde over een schoonzoon. Ook zaten er intieme gesprekken van een stel tussen.

Extensies in de browser kunnen doorgaans nuttige extra's bieden. Denk maar aan een extensie om je wachtwoorden te beheren of advertenties tegen te houden. Maar wie, net zoals bij gewone software, onbekende en onbetrouwbare extensies installeert, loopt het risico dat zo'n extensie ook je internetverkeer, zoals wat je op Facebook zegt en ontvangt, kan onderscheppen.

De BBC zegt met de hackers te hebben gesproken. Zij claimen 120 miljoen accounts in handen te hebben. Mogelijk hebben de daders schadelijke browser-extensies gemaakt. Mensen die nietsvermoedend zoiets installeerden, kunnen de makers ervan zo toegang tot hun privéchats gegeven. Als dat klopt dan heeft het datalek voor alle duidelijkheid niets met de veiligheid van Facebook te maken.Volgens de BBC komen de meeste gedupeerden uit Rusland en Oekraïne. Ook Britse, Amerikaanse en Braziliaanse gebruikers zouden zijn getroffen.De BBC heeft ook met vijf getroffen Facebook-gebruikers gesproken. Die bevestigen dat de chats echt zijn. Een van hen deelde vakantiefoto's, iemand anders praatte over een concert van Depeche Mode en een derde persoon klaagde over een schoonzoon. Ook zaten er intieme gesprekken van een stel tussen.Extensies in de browser kunnen doorgaans nuttige extra's bieden. Denk maar aan een extensie om je wachtwoorden te beheren of advertenties tegen te houden. Maar wie, net zoals bij gewone software, onbekende en onbetrouwbare extensies installeert, loopt het risico dat zo'n extensie ook je internetverkeer, zoals wat je op Facebook zegt en ontvangt, kan onderscheppen.