De diefstal trof de sites AdultFriendFinder.com, Cams.com, Penthouse.com, Stripshow.com en iCams.com. Die zijn eigendom van Friend Finder Networks.

Onder de gestolen accounts zijn ongeveer 15,8 miljoen gewiste profielen. Die gebruikers hebben hun abonnement opgezegd, maar hun gegevens bleven achter de schermen bewaard.

Maar een klein deel van de wachtwoorden werd versleuteld bewaard. 99 procent van alle wachtwoorden zou hierdoor vrij toegankelijk zijn.

Amerikaanse leger en overheid

Volgens LeakedSource hadden 78.301 gebruikers een e-mailadres dat eindigt op .mil. Dat betekent dat ze in dienst zijn van het Amerikaanse leger. Duizenden anderen mailden via .gov, de code van de Amerikaanse regering. Een kwart miljoen gebruikers waren geregistreerd via live.nl van Microsoft.

Zeer slechte wachtwoorden

Veel gebruikers bleken bijzonder zwakke wachtwoorden te hebben. Zo logden bijna een miljoen mensen in met de code 123456. Ook 12345, 123456789, 12345678, password en qwerty werden veel gebruikt. Maar er waren ook zeventien mensen op het idee gekomen om 'brazilianfartporn' te gebruiken.

(ANP/WK)

De diefstal trof de sites AdultFriendFinder.com, Cams.com, Penthouse.com, Stripshow.com en iCams.com. Die zijn eigendom van Friend Finder Networks.Onder de gestolen accounts zijn ongeveer 15,8 miljoen gewiste profielen. Die gebruikers hebben hun abonnement opgezegd, maar hun gegevens bleven achter de schermen bewaard.Maar een klein deel van de wachtwoorden werd versleuteld bewaard. 99 procent van alle wachtwoorden zou hierdoor vrij toegankelijk zijn.Amerikaanse leger en overheidVolgens LeakedSource hadden 78.301 gebruikers een e-mailadres dat eindigt op .mil. Dat betekent dat ze in dienst zijn van het Amerikaanse leger. Duizenden anderen mailden via .gov, de code van de Amerikaanse regering. Een kwart miljoen gebruikers waren geregistreerd via live.nl van Microsoft.Zeer slechte wachtwoordenVeel gebruikers bleken bijzonder zwakke wachtwoorden te hebben. Zo logden bijna een miljoen mensen in met de code 123456. Ook 12345, 123456789, 12345678, password en qwerty werden veel gebruikt. Maar er waren ook zeventien mensen op het idee gekomen om 'brazilianfartporn' te gebruiken.(ANP/WK)