Hackers zijn er in januari in geslaagd om gegevens te bemachtigen van drie procent van alle klanten van Orange.

De inbreuk gebeurde op 16 januari en Orange maakt het incident zelf bekend. Ook klanten wiens gegevens zijn gestolen worden geïnformeerd. Hoewel de hackers geen wachtwoorden hebben bemachtigt raadt de telecomreus wel aan om dit zo snel mogelijk te veranderen.

Wel zijn er namen, e-mail- en fysieke adressen, klantnummers en telefoonnummers van ongeveer 800.000 gebruikers gestolen. Dat maakt het mogelijk om nadien een phishing-aanval uit te voeren waarvoor Orange nu waarschuwt.

Hackers zijn er in januari in geslaagd om gegevens te bemachtigen van drie procent van alle klanten van Orange. De inbreuk gebeurde op 16 januari en Orange maakt het incident zelf bekend. Ook klanten wiens gegevens zijn gestolen worden geïnformeerd. Hoewel de hackers geen wachtwoorden hebben bemachtigt raadt de telecomreus wel aan om dit zo snel mogelijk te veranderen. Wel zijn er namen, e-mail- en fysieke adressen, klantnummers en telefoonnummers van ongeveer 800.000 gebruikers gestolen. Dat maakt het mogelijk om nadien een phishing-aanval uit te voeren waarvoor Orange nu waarschuwt.