Gegevens van 1,3 miljoen klanten van de Japanse gamesfabrikant zijn in handen gekomen van hackers.

Het gaat om de website van de Europese tak van Sega, Sega Pass. Die bevatte vooral namen, geboortedata, e-mailadressen en wachtwoorden van klanten, maar geen kredietkaartgegevens. Sega haalde de site offline. Het excuseert zich voor de mogelijke problemen die de hack veroorzaakt en zegt de oorzaak van het lek te onderzoeken.

De hack doet denken aan de voorvallen bij Sony, waar miljoenen gegevens van gebruikers van het PlayStation-netwerk werden gestolen.

Gegevens van 1,3 miljoen klanten van de Japanse gamesfabrikant zijn in handen gekomen van hackers. Het gaat om de website van de Europese tak van Sega, Sega Pass. Die bevatte vooral namen, geboortedata, e-mailadressen en wachtwoorden van klanten, maar geen kredietkaartgegevens. Sega haalde de site offline. Het excuseert zich voor de mogelijke problemen die de hack veroorzaakt en zegt de oorzaak van het lek te onderzoeken. De hack doet denken aan de voorvallen bij Sony, waar miljoenen gegevens van gebruikers van het PlayStation-netwerk werden gestolen.