Hackersgroep LulzSec heeft de website van The Sun gehackt en vervangen door een nepsite.

Bezoekers van de website van de Engelse tabloid The Sun keken vermoedelijk raar op toen een artikel verscheen waarin de dood van Rupert Murdoch gemeld werd: de eigenaar van het mediabedrijf achter de krant. Al snel ging de site helemaal plat, en bleek dat het om een hack ging. Hackers van de op korte tijd erg bekend geraakte groepering LulzSec waren er in geslaagd om bezoekers door te verwijzen naar een nepsite. Op die nepsite hadden ze een artikel geplaatst over het vermeende overlijden van Murdoch.

News Corporation - het mediabedrijf van Murdoch - is in een heuse mediastorm terechtgekomen nadat bekend raakte dat News of the World - een van de kranten van het bedrijf - duizenden voicemailboxen gekraakt en afgeluisterd had. Uitgerekend vandaag worden de belangrijkste managers van het bedrijf - inclusief Murdoch zelf - aan de tand gevoeld voor het Britse parlement. Dat zal hij dus voor alle duidelijkheid in levende lijve doen.

Hackersgroep LulzSec heeft de website van The Sun gehackt en vervangen door een nepsite. Bezoekers van de website van de Engelse tabloid The Sun keken vermoedelijk raar op toen een artikel verscheen waarin de dood van Rupert Murdoch gemeld werd: de eigenaar van het mediabedrijf achter de krant. Al snel ging de site helemaal plat, en bleek dat het om een hack ging. Hackers van de op korte tijd erg bekend geraakte groepering LulzSec waren er in geslaagd om bezoekers door te verwijzen naar een nepsite. Op die nepsite hadden ze een artikel geplaatst over het vermeende overlijden van Murdoch. News Corporation - het mediabedrijf van Murdoch - is in een heuse mediastorm terechtgekomen nadat bekend raakte dat News of the World - een van de kranten van het bedrijf - duizenden voicemailboxen gekraakt en afgeluisterd had. Uitgerekend vandaag worden de belangrijkste managers van het bedrijf - inclusief Murdoch zelf - aan de tand gevoeld voor het Britse parlement. Dat zal hij dus voor alle duidelijkheid in levende lijve doen.