Om welke staten het precies gaat is niet bekendgemaakt, maar de ambassades bevinden zich onder meer in Frankrijk, Oekraïne, China, Polen en Duitsland. De hackers lijken volgens onderzoekers van Symantec, die de praktijk ontdekten, geschraagd te zijn door een staat.

Malware

De ambassades kregen malware doorgestuurd en die kwam terecht op websites die dikwijls door het ambassadepersoneel werden geconsulteerd, om op zoek te gaan naar bepaalde mensen. Wanneer die werden gevonden, werd nog complexere malware geïnstalleerd.

Symantec situeerde de bron van het hacken in de tijdszone UTC+4, waarin Moskou ligt, aldus SkyNews. (Belga/MI)

Om welke staten het precies gaat is niet bekendgemaakt, maar de ambassades bevinden zich onder meer in Frankrijk, Oekraïne, China, Polen en Duitsland. De hackers lijken volgens onderzoekers van Symantec, die de praktijk ontdekten, geschraagd te zijn door een staat. Malware De ambassades kregen malware doorgestuurd en die kwam terecht op websites die dikwijls door het ambassadepersoneel werden geconsulteerd, om op zoek te gaan naar bepaalde mensen. Wanneer die werden gevonden, werd nog complexere malware geïnstalleerd. Symantec situeerde de bron van het hacken in de tijdszone UTC+4, waarin Moskou ligt, aldus SkyNews. (Belga/MI)