Zuid-Afrikaanse toezichthouders gaan de handel en wandel onderzoeken van Dimension Data.

Centraal staat de stijging van de handel in de dagen vóór de aankondiging dat het Japanse NTT het Zuid-Afrikaanse Dimension Data (DiData) overnam. De Zuid-Afrikaanse regelgevers onderzoeken mogelijke voorkennis in de aandelenhandel rond DiData, aldus de Britse site CRN. Het volume van deze handel bereikte een onverwacht hoogtepunt in de dagen vóór de verkoop van de onderneming.

Op 15 juli kondigde de Japanse telco NTT aan dat het voor 2,5 miljard euro het beursgenoteerde DiData ging overnemen. Twee dagen voor deze aankondiging werden echter aandelen voor meer dan het drievoudige van dit bedrag verhandeld. Op 14 juli werden meer dan vijf miljoen aandelen verhandeld.

De Zuid-Afrikaanse Financial Services Board (FSB) vermoedt handelsactiviteiten met voorkennis. DiData heeft aangegeven dat het de FSB zal steunen. In Zuid-Afrika kunnen mensen voor handel met voorkennis flinke boetes krijgen.

In een tussentijdse verklaring, uitgebracht op vrijdag, zei DiData dat de omzet in het derde kwartaal met 22 procent groeide vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst groeide ook sterk.

In samenwerking met Channelweb.nl

Zuid-Afrikaanse toezichthouders gaan de handel en wandel onderzoeken van Dimension Data. Centraal staat de stijging van de handel in de dagen vóór de aankondiging dat het Japanse NTT het Zuid-Afrikaanse Dimension Data (DiData) overnam. De Zuid-Afrikaanse regelgevers onderzoeken mogelijke voorkennis in de aandelenhandel rond DiData, aldus de Britse site CRN. Het volume van deze handel bereikte een onverwacht hoogtepunt in de dagen vóór de verkoop van de onderneming. Op 15 juli kondigde de Japanse telco NTT aan dat het voor 2,5 miljard euro het beursgenoteerde DiData ging overnemen. Twee dagen voor deze aankondiging werden echter aandelen voor meer dan het drievoudige van dit bedrag verhandeld. Op 14 juli werden meer dan vijf miljoen aandelen verhandeld. De Zuid-Afrikaanse Financial Services Board (FSB) vermoedt handelsactiviteiten met voorkennis. DiData heeft aangegeven dat het de FSB zal steunen. In Zuid-Afrika kunnen mensen voor handel met voorkennis flinke boetes krijgen. In een tussentijdse verklaring, uitgebracht op vrijdag, zei DiData dat de omzet in het derde kwartaal met 22 procent groeide vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst groeide ook sterk. In samenwerking met Channelweb.nl