De rechtbank van koophandel gaat de komende dagen beslissen of Euphony al dan niet failliet wordt verklaard. De noodlijdende telecomverdeler had twee weken geleden nog zicht op een nieuwe investering van 10 miljoen euro, maar die heeft vooralsnog geen concrete vormen aangenomen. Dat werd vernomen bij persrechter André Buysse. De zaak was twee weken geleden uitgesteld omwille van de mogelijke nieuwe investering. Euphony kon de rechtbank donderdag echter geen bewijzen voorleggen dat er ook effectief geld op komst is. De zaak werd dan ook in beraad genomen en een uitspraak wordt binnen de acht dagen verwacht. Als er zich tijdens het beraad toch nog een investeerder aandient, kan de rechtbank de debatten nog altijd heropenen.

Euphony brengt telecom- en energiediensten via zelfstandige verkopers aan de man, maar zit in slechte papieren. Het bedrijf heeft zijn verkopersnetwerk sinds de zomer niet meer betaald.

Door de problemen werd enkele weken geleden een voorlopige bewindvoerder aangesteld. Hij besliste op basis van de rapportering van de bedrijfsrevisor en zijn eigen bevindingen om Euphony te dagvaarden in faillissement. Frank Van De Wege, managing director van Euphony, was niet bereikbaar voor commentaar.(Belga/PVL)

De rechtbank van koophandel gaat de komende dagen beslissen of Euphony al dan niet failliet wordt verklaard. De noodlijdende telecomverdeler had twee weken geleden nog zicht op een nieuwe investering van 10 miljoen euro, maar die heeft vooralsnog geen concrete vormen aangenomen. Dat werd vernomen bij persrechter André Buysse. De zaak was twee weken geleden uitgesteld omwille van de mogelijke nieuwe investering. Euphony kon de rechtbank donderdag echter geen bewijzen voorleggen dat er ook effectief geld op komst is. De zaak werd dan ook in beraad genomen en een uitspraak wordt binnen de acht dagen verwacht. Als er zich tijdens het beraad toch nog een investeerder aandient, kan de rechtbank de debatten nog altijd heropenen. Euphony brengt telecom- en energiediensten via zelfstandige verkopers aan de man, maar zit in slechte papieren. Het bedrijf heeft zijn verkopersnetwerk sinds de zomer niet meer betaald. Door de problemen werd enkele weken geleden een voorlopige bewindvoerder aangesteld. Hij besliste op basis van de rapportering van de bedrijfsrevisor en zijn eigen bevindingen om Euphony te dagvaarden in faillissement. Frank Van De Wege, managing director van Euphony, was niet bereikbaar voor commentaar.(Belga/PVL)