Hans Similon start als chief evangelist bij Start it @kbc. De marketeer, die zijn sporen verdiende als chief Mobile Vikings, gaat bij het project de start-upgemeenschap begeleiden.

Start it @kbc is een incubator voor start-ups. Het wil met een legertje mentoren en experts jonge bedrijfjes met een goed businessidee begeleiden. Het project begon in 2013 met 50 start-ups en is ondertussen gegroeid naar 380, verspreid over zes locaties in België (Antwerpen, Gent, Brussel, Hasselt, Leuven en Kortrijk).

"Start it @kbc heeft al een heel mooie weg afgelegd," zegt Hans Similon daar zelf over in een persbericht. "Deze incubator heeft ondernemerschap in België een nieuwe boost gegeven." Similon bestormde de voorbije jaren de markt met Mobile Vikings, waar hij een sterke community uitbouwde, onder meer via het 'pay it forward' principe. Hij zal die ervaring nu inzetten om bij Start it @kbc een de community verder uit te breiden en te stroomlijnen.

"Start it @kbc biedt zowel jonge ondernemers als mentoren een unieke kans om zich te ontplooien. De community is een cirkel die continu in beweging is. Goede mentoren trekken goede start-ups aan, én andersom. Beiden leren van elkaar en versterken elkaar. Als 'evangelist' wil ik die cirkel verbreden. Nieuwe ruwe diamanten zoeken - zowel mentoren als start-ups - en degene die we al hebben verder polijsten," meldt hij.

Similon werkte onder meer als sales bij Telenet, Proximus, Essec Telecom en Adecco. Hij vervoegde Mobile Vikings als evangelist en marketeer in 2009, een jaar na de oprichting ervan.

Hans Similon start als chief evangelist bij Start it @kbc. De marketeer, die zijn sporen verdiende als chief Mobile Vikings, gaat bij het project de start-upgemeenschap begeleiden.Start it @kbc is een incubator voor start-ups. Het wil met een legertje mentoren en experts jonge bedrijfjes met een goed businessidee begeleiden. Het project begon in 2013 met 50 start-ups en is ondertussen gegroeid naar 380, verspreid over zes locaties in België (Antwerpen, Gent, Brussel, Hasselt, Leuven en Kortrijk). "Start it @kbc heeft al een heel mooie weg afgelegd," zegt Hans Similon daar zelf over in een persbericht. "Deze incubator heeft ondernemerschap in België een nieuwe boost gegeven." Similon bestormde de voorbije jaren de markt met Mobile Vikings, waar hij een sterke community uitbouwde, onder meer via het 'pay it forward' principe. Hij zal die ervaring nu inzetten om bij Start it @kbc een de community verder uit te breiden en te stroomlijnen. "Start it @kbc biedt zowel jonge ondernemers als mentoren een unieke kans om zich te ontplooien. De community is een cirkel die continu in beweging is. Goede mentoren trekken goede start-ups aan, én andersom. Beiden leren van elkaar en versterken elkaar. Als 'evangelist' wil ik die cirkel verbreden. Nieuwe ruwe diamanten zoeken - zowel mentoren als start-ups - en degene die we al hebben verder polijsten," meldt hij.Similon werkte onder meer als sales bij Telenet, Proximus, Essec Telecom en Adecco. Hij vervoegde Mobile Vikings als evangelist en marketeer in 2009, een jaar na de oprichting ervan.