Newtel uit Zaventem is er in geslaagd om het contract in de wacht te slepen voor het Extreme datanetwerk van de steden Hasselt en Leuven. Het verbindt meer dan 1.100 pc's.

Het contract is uitgeschreven door HeLics wat staat voor Hasselt en Leuven intercommunicale samenwerking. Deze organisatie zorgt voor de it-diensten van beide steden.

Leuven koos in 2001 al voor Extreme Networks met integrator Indacom, later overgenomen door BlackBox. Dat was ook de concurrent in de nieuwe tender, maar deze keer ging Newtel aan de haal met de trofee.

Het Zaventemse bedrijf had twee jaar geleden in Leuven reeds de Siemens Hipath voice over ip-oplossing mogen leveren. Voor Helics plaatst het nu de Summit 450 switchen van Extreme Networks, die op de glasvezelring geplaatst worden.

Hasselt beschikt over een stervormig glasvezelnetwerk en opteert voor de Black Diamond 8810. Elke switch is klaar voor 10 Gbit/s verbindingen. Samen gaat het om ruim 50 poorten.

Helics wil alle dataverkeer over het netwerk sluizen, samen met voip-telefonie en de camerabewaking. Ook het ISLP (Informatica Systeem voor de Lokale Politie) draait op deze oplossing. Het gaat om een contract van 750.000 euro verspreid over vijf jaar, verlengbaar met nog eens vijf jaar.

Newtel uit Zaventem is er in geslaagd om het contract in de wacht te slepen voor het Extreme datanetwerk van de steden Hasselt en Leuven. Het verbindt meer dan 1.100 pc's. Het contract is uitgeschreven door HeLics wat staat voor Hasselt en Leuven intercommunicale samenwerking. Deze organisatie zorgt voor de it-diensten van beide steden. Leuven koos in 2001 al voor Extreme Networks met integrator Indacom, later overgenomen door BlackBox. Dat was ook de concurrent in de nieuwe tender, maar deze keer ging Newtel aan de haal met de trofee. Het Zaventemse bedrijf had twee jaar geleden in Leuven reeds de Siemens Hipath voice over ip-oplossing mogen leveren. Voor Helics plaatst het nu de Summit 450 switchen van Extreme Networks, die op de glasvezelring geplaatst worden. Hasselt beschikt over een stervormig glasvezelnetwerk en opteert voor de Black Diamond 8810. Elke switch is klaar voor 10 Gbit/s verbindingen. Samen gaat het om ruim 50 poorten. Helics wil alle dataverkeer over het netwerk sluizen, samen met voip-telefonie en de camerabewaking. Ook het ISLP (Informatica Systeem voor de Lokale Politie) draait op deze oplossing. Het gaat om een contract van 750.000 euro verspreid over vijf jaar, verlengbaar met nog eens vijf jaar.