De Belgische integrator Nextel voorziet het Hasselts Jessa Ziekenhuis in telecombehoeften voor 3.000 vaste werkplekken en 1.000 mobiele gebruikers.

Nextel haalde het in de aanbesteding van maar liefst 10 andere kandidaten. Directeur ICT Hilde Goossens van VZW Virga Jesse heeft vooral lof voor het voorstel op maat in combinatie met een transparante prijs.

Concreet levert Nextel een campusoverschrijdende telecommunicatieoplossing, waarop zowel klassieke als ip-technologieën gekoppeld worden. Ook integratie met de alarmering was een aandachtspunt. Nextel gebruikt voor dit project apparatuur van Alcatel-Lucent en New Voice. In totaal worden 3.000 vaste werkplekken en 1.000 mobiele gebruikers van het Hasseltse Ziekenhuis bediend.

Momenteel telt het ziekenhuis 1003 erkende bedden, verspreid over drie campussen: campus Virga Jesse en campus Salvator in Hasselt en campus St.-Ursula in Herk-de-Stad. Door de recente fusie voldeed de huidige telecommunicatie-infrastructuur niet langer aan de nieuwe manier van werken over de verschillende campussen heen. Met 372 artsen en arts-assistenten en 3000 medewerkers is het Jessa Ziekenhuis overigens de tweede grootste werkgever van Limburg.

De Belgische integrator Nextel voorziet het Hasselts Jessa Ziekenhuis in telecombehoeften voor 3.000 vaste werkplekken en 1.000 mobiele gebruikers. Nextel haalde het in de aanbesteding van maar liefst 10 andere kandidaten. Directeur ICT Hilde Goossens van VZW Virga Jesse heeft vooral lof voor het voorstel op maat in combinatie met een transparante prijs. Concreet levert Nextel een campusoverschrijdende telecommunicatieoplossing, waarop zowel klassieke als ip-technologieën gekoppeld worden. Ook integratie met de alarmering was een aandachtspunt. Nextel gebruikt voor dit project apparatuur van Alcatel-Lucent en New Voice. In totaal worden 3.000 vaste werkplekken en 1.000 mobiele gebruikers van het Hasseltse Ziekenhuis bediend. Momenteel telt het ziekenhuis 1003 erkende bedden, verspreid over drie campussen: campus Virga Jesse en campus Salvator in Hasselt en campus St.-Ursula in Herk-de-Stad. Door de recente fusie voldeed de huidige telecommunicatie-infrastructuur niet langer aan de nieuwe manier van werken over de verschillende campussen heen. Met 372 artsen en arts-assistenten en 3000 medewerkers is het Jessa Ziekenhuis overigens de tweede grootste werkgever van Limburg.