Havells Sylvania, met Belgische vestigingen in Antwerpen en Tienen, heeft zijn contract met Interoute met drie jaar uitgebreid. Interoute hoopt nog een aantal sites van Orange Business Services af te snoepen.

Havells Sylvania produceert onder andere lichtschakelaars, spaarlampen en elektrische motoren. De hoofdzetel bevindt zich in India dat via een ipn mpls-netwerk verbonden is met vijftig sites. Veertien daarvan worden door Interoute beheerd dat zopas het contract tot 2012 uitbreidde én zes nieuwe sites mocht koppelen. Het gaat telkens om 2 tot 10 Mbit/s verbindingen, goed voor een totaalbedrag van 1 miljoen euro verspreid over drie jaar. Tussen de datacenters in Amsterdam (Interoute) en Brussel (Interxion) ligt een 10 Mbit/s-lijn.

Havells Sylvania draait op een AS400-platform van IBM met erp-software van Mapix. Voorts wordt gebruik gemaakt van Hyperion en Lotus Notes. Die applicaties staan gedeeltelijk in colocatie en managed hosting.

Verkoopsdirecteur Belux Jan Dezutter van Interoute hoopt in de toekomst nog meer sites te kunnen afsnoepen van Orange Business Services, de andere leverancier van Havells Sylvania. Het contract van Orange loopt dit jaar af. Koen Moors, group network en telecommanager bij Havells Sylvania, blijft wel opteren voor twee leveranciers.

Interoute, dat een Europees glasvezelnetwerk uitbaat, groeide in België vorig jaar met 30 procent tot een omzet van 4,6 miljoen euro en verwacht dit jaar de kaap van de 6 miljoen te ronden.

Havells Sylvania, met Belgische vestigingen in Antwerpen en Tienen, heeft zijn contract met Interoute met drie jaar uitgebreid. Interoute hoopt nog een aantal sites van Orange Business Services af te snoepen. Havells Sylvania produceert onder andere lichtschakelaars, spaarlampen en elektrische motoren. De hoofdzetel bevindt zich in India dat via een ipn mpls-netwerk verbonden is met vijftig sites. Veertien daarvan worden door Interoute beheerd dat zopas het contract tot 2012 uitbreidde én zes nieuwe sites mocht koppelen. Het gaat telkens om 2 tot 10 Mbit/s verbindingen, goed voor een totaalbedrag van 1 miljoen euro verspreid over drie jaar. Tussen de datacenters in Amsterdam (Interoute) en Brussel (Interxion) ligt een 10 Mbit/s-lijn. Havells Sylvania draait op een AS400-platform van IBM met erp-software van Mapix. Voorts wordt gebruik gemaakt van Hyperion en Lotus Notes. Die applicaties staan gedeeltelijk in colocatie en managed hosting. Verkoopsdirecteur Belux Jan Dezutter van Interoute hoopt in de toekomst nog meer sites te kunnen afsnoepen van Orange Business Services, de andere leverancier van Havells Sylvania. Het contract van Orange loopt dit jaar af. Koen Moors, group network en telecommanager bij Havells Sylvania, blijft wel opteren voor twee leveranciers. Interoute, dat een Europees glasvezelnetwerk uitbaat, groeide in België vorig jaar met 30 procent tot een omzet van 4,6 miljoen euro en verwacht dit jaar de kaap van de 6 miljoen te ronden.