De komende vijf jaar mag HCL Technologies aan de bak bij EDF Luminus, het dochterbedrijf van Électricité de France (EDF). Een exact bedrag of een geraamde waarde van het contract werd niet meegedeeld. Wel dat het de bedoeling is om zowel de IT-infrastructuur als de applicaties grondig te transformeren en moderniseren.

Zo zullen alle SAP-applicaties gemigreerd worden naar de publieke Amazon Web Services (AWS) cloud. HCL zal ook instaan voor de geïntegreerde cloud en data center diensten en het beheer van alle andere applicaties naast SAP. Ook de nodige ondersteuning rond de infrastructuur, end-to-end netwerk- en securitydiensten horen bij de deal, net als Service Integration & Management (SIAM).

Een en ander moet van EDF Luminus op vijf jaar tijd een volledig digitaal bedrijf maken. EDF Luminus telt meer dan 30 sites in ons land en is hier de tweede grootste electriciteitsleverancier.

De komende vijf jaar mag HCL Technologies aan de bak bij EDF Luminus, het dochterbedrijf van Électricité de France (EDF). Een exact bedrag of een geraamde waarde van het contract werd niet meegedeeld. Wel dat het de bedoeling is om zowel de IT-infrastructuur als de applicaties grondig te transformeren en moderniseren.Zo zullen alle SAP-applicaties gemigreerd worden naar de publieke Amazon Web Services (AWS) cloud. HCL zal ook instaan voor de geïntegreerde cloud en data center diensten en het beheer van alle andere applicaties naast SAP. Ook de nodige ondersteuning rond de infrastructuur, end-to-end netwerk- en securitydiensten horen bij de deal, net als Service Integration & Management (SIAM). Een en ander moet van EDF Luminus op vijf jaar tijd een volledig digitaal bedrijf maken. EDF Luminus telt meer dan 30 sites in ons land en is hier de tweede grootste electriciteitsleverancier.