Dataopslagleverancier Hitachi Data Systems (HDS) neemt het Amerikaanse BlueArc over, leverancier van network attached storage (nas). De overnameprijs raakte niet bekend.

BlueArc levert Mercury-servers en de Titan-nas-oplossingen die gebaseerd zijn op bestandgebaseerde virtualisatietechnologie. Het BlueArc Titan-opslagsysteem kan tot 8 petabyte (PB) aan gegevens consolideren in één namespace, in combinatie met het hardwaregebaseerde filesysteem BlueArc SiliconFS.

BlueArc's SiliconFS biedt een reeks van storagevirtualisatietools, op meerdere niveaus binnen het platform, om het beheer te vereenvoudigen en het platform optimaal te benutten. Die opslagvirtualisatieoplossing vergemakkelijkt een integratie met virtualisatieproducten als VMware vSphere, aldus BlueArc.

HDS verkoopt deze technologie al in oem-verband. BlueArc wordt vooral gebruikt door grote organisaties die veel data moeten opslaan, zoals de overheid, industrie, wetenschappelijke instellingen en mediabedrijven. Zo gebruikte filmbedrijf Weta Digital een BlueArc-opslagoplossing voor visuele effecten in de animatiefilm Avatar.

In samenwerking met Computable

Dataopslagleverancier Hitachi Data Systems (HDS) neemt het Amerikaanse BlueArc over, leverancier van network attached storage (nas). De overnameprijs raakte niet bekend. BlueArc levert Mercury-servers en de Titan-nas-oplossingen die gebaseerd zijn op bestandgebaseerde virtualisatietechnologie. Het BlueArc Titan-opslagsysteem kan tot 8 petabyte (PB) aan gegevens consolideren in één namespace, in combinatie met het hardwaregebaseerde filesysteem BlueArc SiliconFS. BlueArc's SiliconFS biedt een reeks van storagevirtualisatietools, op meerdere niveaus binnen het platform, om het beheer te vereenvoudigen en het platform optimaal te benutten. Die opslagvirtualisatieoplossing vergemakkelijkt een integratie met virtualisatieproducten als VMware vSphere, aldus BlueArc. HDS verkoopt deze technologie al in oem-verband. BlueArc wordt vooral gebruikt door grote organisaties die veel data moeten opslaan, zoals de overheid, industrie, wetenschappelijke instellingen en mediabedrijven. Zo gebruikte filmbedrijf Weta Digital een BlueArc-opslagoplossing voor visuele effecten in de animatiefilm Avatar. In samenwerking met Computable