"Als de argumenten van de regering het halen, zal heel het internet-ecosysteem worden verzwakt. Dan zullen de internetgebruikers meer kwetsbaar zijn tegenover hackers en andere mensen met slechte bedoelingen", luidt het in een persbericht van de Computer & Communications Industry Association (CCIA).

De FBI heeft via de rechtbank aan Apple gevraagd om toegang te helpen verschaffen tot de iPhone van één van de schutters van San Bernardino. Maar Apple weigert, volgens het bedrijf gaat het om privé-informatie en zou het kraken in strijd zijn met de Amerikaanse grondwet. De schietpartij in San Bernardino eind vorig jaar was het werk van extremistische moslims. Er vielen 14 doden.

Verschillende technologiebedrijven en belangenverenigingen hebben nu een document bij de rechter neergelegd, waarin nieuwe argumenten worden aangedragen om de toegang te weigeren. Op 22 maart vindt in de zaak een hoorzitting plaats voor de federale rechtbank van Californië.

"Er is veel ongerustheid bij heel wat bedrijven uit de sector, omdat ze vrezen dat er een gevaarlijk precedent wordt gecreëerd", zegt directeur Ed Black van de CCIA. "We begrijpen de redenering van de regering om meer informatie te kunnen krijgen, maar we hopen dat de rechter toch rekening houdt met het bredere argument rond veiligheid en vertrouwen die hier op het spel staat". (Belga/WK)

"Als de argumenten van de regering het halen, zal heel het internet-ecosysteem worden verzwakt. Dan zullen de internetgebruikers meer kwetsbaar zijn tegenover hackers en andere mensen met slechte bedoelingen", luidt het in een persbericht van de Computer & Communications Industry Association (CCIA). De FBI heeft via de rechtbank aan Apple gevraagd om toegang te helpen verschaffen tot de iPhone van één van de schutters van San Bernardino. Maar Apple weigert, volgens het bedrijf gaat het om privé-informatie en zou het kraken in strijd zijn met de Amerikaanse grondwet. De schietpartij in San Bernardino eind vorig jaar was het werk van extremistische moslims. Er vielen 14 doden. Verschillende technologiebedrijven en belangenverenigingen hebben nu een document bij de rechter neergelegd, waarin nieuwe argumenten worden aangedragen om de toegang te weigeren. Op 22 maart vindt in de zaak een hoorzitting plaats voor de federale rechtbank van Californië. "Er is veel ongerustheid bij heel wat bedrijven uit de sector, omdat ze vrezen dat er een gevaarlijk precedent wordt gecreëerd", zegt directeur Ed Black van de CCIA. "We begrijpen de redenering van de regering om meer informatie te kunnen krijgen, maar we hopen dat de rechter toch rekening houdt met het bredere argument rond veiligheid en vertrouwen die hier op het spel staat". (Belga/WK)