Wegens de economische crisis worden it-projecten niet geschrapt. Ze worden wel uitgesteld of over een langere periode geïmplementeerd. Dat blijkt uit een rondvraag van Beltug bij een 50-tal bedrijven.

Een op de drie it-managers behoudt hetzelfde budget als vorig jaar, maar ongeveer evenveel moet het met minder doen. Vier op de tien bedrijven geeft aan dat het in mindere mate een beroep zal doen op consultants. "It staat bij de meeste bedrijven voor amper 1 tot 2 procent van de omzet. Nu moet de bedrijfswereld investeren in innovatie. Zo is er van virtualisatie in datacenters in België amper sprake. Wij hebben dank zij unified communications de jongste drie maanden liefst 270.000 euro bespaard op communicatiekosten", vertelde Microsoft general manager Phillip Vandervoort tijdens een rondetafel met Beltug, Unizo, AWT en Accenture.

Daaruit bleek nog maar eens dat het water tussen business en it bij grote ondernemingen erg diep is. In de kmo-sector zou it minder te lijden hebben onder de crisis. Slechts drie op de tien heeft trouwens een eigen it-afdeling. De meesten hebben bovendien geen it-budget, maar investeren ad hoc. Philip Vandervoort hekelde tevens het feit dat België in tegenstelling tot bijvoorbeeld Luxemburg geen visie heeft op ict. "Het enige waar het de overheid om te doen is, is het evenwicht te behouden tussen de verschillende leveranciers. Het wordt tijd dat men met een echt plan op de proppen komt."

Wegens de economische crisis worden it-projecten niet geschrapt. Ze worden wel uitgesteld of over een langere periode geïmplementeerd. Dat blijkt uit een rondvraag van Beltug bij een 50-tal bedrijven. Een op de drie it-managers behoudt hetzelfde budget als vorig jaar, maar ongeveer evenveel moet het met minder doen. Vier op de tien bedrijven geeft aan dat het in mindere mate een beroep zal doen op consultants. "It staat bij de meeste bedrijven voor amper 1 tot 2 procent van de omzet. Nu moet de bedrijfswereld investeren in innovatie. Zo is er van virtualisatie in datacenters in België amper sprake. Wij hebben dank zij unified communications de jongste drie maanden liefst 270.000 euro bespaard op communicatiekosten", vertelde Microsoft general manager Phillip Vandervoort tijdens een rondetafel met Beltug, Unizo, AWT en Accenture. Daaruit bleek nog maar eens dat het water tussen business en it bij grote ondernemingen erg diep is. In de kmo-sector zou it minder te lijden hebben onder de crisis. Slechts drie op de tien heeft trouwens een eigen it-afdeling. De meesten hebben bovendien geen it-budget, maar investeren ad hoc. Philip Vandervoort hekelde tevens het feit dat België in tegenstelling tot bijvoorbeeld Luxemburg geen visie heeft op ict. "Het enige waar het de overheid om te doen is, is het evenwicht te behouden tussen de verschillende leveranciers. Het wordt tijd dat men met een echt plan op de proppen komt."