50 procent van de cio's in de Benelux geeft aan dat de mainframe waarschijnlijk zal worden vervangen, tegen slechts 14% voor Europese organisaties.

Slechts 53% van de Benelux-organisaties denkt dat de mainframe veiliger is dan zijn op servers gebaseerde equivalent, tegen gemiddeld 68% in Europa. Niet meer dan 25% is van mening dat disaster recovery bij een mainframe uiterst efficiënt is, tegenover gemiddeld 48% in Europa. En slechts 25% meent dat gecentraliseerd beheer relatief eenvoudig is (Europees gemiddelde: 45%). Gemiddeld bedraagt het percentage cruciale bedrijfsgegevens dat wordt beheerd op de mainframe bij organisaties in de Benelux maar 45%, tegen 55% bij Europese organisaties. De bezettingsgraad van mainframes bij organisaties in de Benelux behoort tot de laagste van heel Europa: 48% vergeleken met een Europees gemiddelde van 66%. En 50% van de ondervraagden in de Benelux geeft aan dat de mainframe waarschijnlijk binnen enkele maanden zal worden vervangen, tegen slechts 14% voor alle Europese organisaties.

Marcel den Hartog, EMEA Principal of Product Marketing voor CA Mainframe Solutions, concludeert dat "organisaties in de Benelux nog in de oude fabeltjes geloven dat de mainframe iets prehistorisch is, niet meer meekan met de wereld van gedistribueerde dataverwerking, en aan vervanging toe is."

Alle Europese landen -- behalve de Benelux --blijken op de mainframe terug te grijpen om te profiteren van een combinatie van beheersbaarheid, betrouwbaarheid, uitbreidbaarheid en veiligheid. De mainframe zou het meest geschikte middel blijven m het hoofd te bieden aan dit soort uitdagingen, en tegelijkertijd veel flexibiliteit bieden voor groei en bedrijfsinnovatie." Bovendien zijn de kosten per transactie laag.

Het onderzoek wijst verder op een gebrek aan deskundigheid op het gebied van mainframes in de Benelux. Hoopgevend is dat 40% aangeeft dat een op het web gebaseerde GUI, waarmee ook minder ervaren IT-medewerkers uit de voeten zouden kunnen, de mainframe aantrekkelijker zou maken en het gebrek aan deskundigheid zou helpen verminderen. Toch ziet slechts 5% van de organisaties in de Benelux kennis en opleiding als een middel om het gebrek aan deskundigheid op te lossen (vergeleken met een Europees gemiddelde van 33%).

50 procent van de cio's in de Benelux geeft aan dat de mainframe waarschijnlijk zal worden vervangen, tegen slechts 14% voor Europese organisaties. Slechts 53% van de Benelux-organisaties denkt dat de mainframe veiliger is dan zijn op servers gebaseerde equivalent, tegen gemiddeld 68% in Europa. Niet meer dan 25% is van mening dat disaster recovery bij een mainframe uiterst efficiënt is, tegenover gemiddeld 48% in Europa. En slechts 25% meent dat gecentraliseerd beheer relatief eenvoudig is (Europees gemiddelde: 45%). Gemiddeld bedraagt het percentage cruciale bedrijfsgegevens dat wordt beheerd op de mainframe bij organisaties in de Benelux maar 45%, tegen 55% bij Europese organisaties. De bezettingsgraad van mainframes bij organisaties in de Benelux behoort tot de laagste van heel Europa: 48% vergeleken met een Europees gemiddelde van 66%. En 50% van de ondervraagden in de Benelux geeft aan dat de mainframe waarschijnlijk binnen enkele maanden zal worden vervangen, tegen slechts 14% voor alle Europese organisaties. Marcel den Hartog, EMEA Principal of Product Marketing voor CA Mainframe Solutions, concludeert dat "organisaties in de Benelux nog in de oude fabeltjes geloven dat de mainframe iets prehistorisch is, niet meer meekan met de wereld van gedistribueerde dataverwerking, en aan vervanging toe is." Alle Europese landen -- behalve de Benelux --blijken op de mainframe terug te grijpen om te profiteren van een combinatie van beheersbaarheid, betrouwbaarheid, uitbreidbaarheid en veiligheid. De mainframe zou het meest geschikte middel blijven m het hoofd te bieden aan dit soort uitdagingen, en tegelijkertijd veel flexibiliteit bieden voor groei en bedrijfsinnovatie." Bovendien zijn de kosten per transactie laag. Het onderzoek wijst verder op een gebrek aan deskundigheid op het gebied van mainframes in de Benelux. Hoopgevend is dat 40% aangeeft dat een op het web gebaseerde GUI, waarmee ook minder ervaren IT-medewerkers uit de voeten zouden kunnen, de mainframe aantrekkelijker zou maken en het gebrek aan deskundigheid zou helpen verminderen. Toch ziet slechts 5% van de organisaties in de Benelux kennis en opleiding als een middel om het gebrek aan deskundigheid op te lossen (vergeleken met een Europees gemiddelde van 33%).