Wanneer de EU hier verbeteringen in door zou voeren, zouden Europese bedrijven de concurrentie beter aan kunnen gaan met de Amerikaanse techreuzen.

'Het is van vitaal belang voor het Europese concurrentievermogen om een positieve houding tegenover nieuwe ontwikkelingen in digitale technologie en bedrijfsmodellen te hebben', schrijven de ministers uit België, Groot-Britannië, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Ierland, Letland, Luxemburg, Litouwen, Polen, Slovenië en Zweden.

De Europese Commissie heeft eerder al aangegeven dat het plannen heeft om 'geoblocking' te weren, waarbij bijvoorbeeld webwinkels klanten uit het buitenland af kunnen stoten. Al zijn er nog geen specifieke plannen om dit aan te pakken.

Wanneer de EU hier verbeteringen in door zou voeren, zouden Europese bedrijven de concurrentie beter aan kunnen gaan met de Amerikaanse techreuzen.'Het is van vitaal belang voor het Europese concurrentievermogen om een positieve houding tegenover nieuwe ontwikkelingen in digitale technologie en bedrijfsmodellen te hebben', schrijven de ministers uit België, Groot-Britannië, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Ierland, Letland, Luxemburg, Litouwen, Polen, Slovenië en Zweden. De Europese Commissie heeft eerder al aangegeven dat het plannen heeft om 'geoblocking' te weren, waarbij bijvoorbeeld webwinkels klanten uit het buitenland af kunnen stoten. Al zijn er nog geen specifieke plannen om dit aan te pakken.