Ict-managers maken zich zorgen dat ze steeds meer gekluisterd raken aan één enkele leverancier. 47% vreest de 'vendor-lock in' van leveranciers zoals HP, Cisco, IBM en Microsoft. Dat blijkt uit een recente studie van de telecomgebruikersgroep Beltug bij 70 ict-verantwoordelijken.

Overigens zijn de Belgische ict-managers behoorlijk honkvast. Van diegenen die vorig jaar een 'request for proposal' uitstuurde voor een nieuwe leverancier, bleef liefst 61% bij zijn huidige aanbieder. Voor mobiele diensten was dat nog iets meer. Eén op drie was trouwens niet tevreden met het aantal offertes. Ongeveer de helft van de respondenten kreeg slechts 1, maximum 2 offertes. Beltug besluit dat er te weinig concurrentie is op de businessmarkt. Dat speelt vooral in het voordeel van Belgacom.

Ict-managers maken zich zorgen dat ze steeds meer gekluisterd raken aan één enkele leverancier. 47% vreest de 'vendor-lock in' van leveranciers zoals HP, Cisco, IBM en Microsoft. Dat blijkt uit een recente studie van de telecomgebruikersgroep Beltug bij 70 ict-verantwoordelijken. Overigens zijn de Belgische ict-managers behoorlijk honkvast. Van diegenen die vorig jaar een 'request for proposal' uitstuurde voor een nieuwe leverancier, bleef liefst 61% bij zijn huidige aanbieder. Voor mobiele diensten was dat nog iets meer. Eén op drie was trouwens niet tevreden met het aantal offertes. Ongeveer de helft van de respondenten kreeg slechts 1, maximum 2 offertes. Beltug besluit dat er te weinig concurrentie is op de businessmarkt. Dat speelt vooral in het voordeel van Belgacom.